Proiectul de lege privind reorganizarea STS ca departament în MAI a fost adoptat tacit de Camera Deputaților

| 25 mar, 2014

Deputații au adoptat tacit propunerea legislativă pentru modificarea Legii privind organizarea și funcționarea Serviciului de Telecomunicații Speciale.

În cadrul dezbaterilor din plenul Camerei Deputaților, liderul deputaților democrat-liberali, Tinel Gheorghe, a spus că proiectul trebuia dezbătut în Camera Deputaților.

"Actul normativ privind trecerea STS la MAI este foarte important și cred, domnule președinte (Valeriu Zgonea — n.r.), că nu trebuia folosit niciun tertip pentru a eluda dezbaterea parlamentară. (...) Suntem siderați de practica și de comportamentul dvs. Noi credem că acest act normativ, chiar dacă l-ați pasat Senatului, ar fi trebuit dezbătut. Avea procedură de urgență pe care tot noi am aprobat-o, nu putem să ducem STS ocolind Camera Deputaților. Astfel de practici ar trebuie să înceteze", a spus Tinel Gheorghe, conform Agerpres.

În replică, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a spus că în acest caz "nu are niciun tertip și nu face nicio șmecherie", decât aplică regulamentul Camerei Deputaților.

"Obligația liderilor grupurilor politice parlamentare când se depășește termenul de depunere a raportului este următoarea — fie cereți comitetului liderilor și strângeți o majoritate pentru a se introduce pe ordinea de zi fără raport, fie dacă nu aveți alt argument cereți prelungirea la 60 de zile și alte instrumente pe care le aveți în Regulament. Eu nu fac niciun tertip și nu fac nicio șmecherie decât aplic Regulamentul Camerei Deputaților", a spus Zgonea în plenul Camerei Deputaților.

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr.92/1996 privind organizarea și funcționarea STS, a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea și funcționarea Ministerului Afacerilor Interne, precum și a altor acte normative spune că STS se reorganizează ca Departament de Telecomunicații Speciale, structură cu personalitate juridică, în subordinea MAI, condusă de un secretar de stat, ajutat de trei subsecretari de stat, numiți și eliberați din funcție prin decizie a prim-ministrului.

Potrivit raportului Comisiei pentru administrație publică și Comisiei pentru apărare, patrimoniul MAI include și pe cel al STS, posturile și personalul STS se preiau sau, după caz, se transferă în interesul serviciului la MAI, în condițiile legii, cu menținerea funcțiilor deținute.

De asemenea, Ministerul de Finanțe este autorizat să introducă modificările corespunzătoare în bugetul MAI.

În ceea ce privește structura generală a Departamentului de Telecomunicații Speciale, atribuțiile componentelor sale funcționale, efectivele și resursele în timp de pace și în timp de război, regimul rețelelor și echipamentelor de telecomunicații speciale și mobilizarea serviciului, proiectul prevede că acestea se stabilesc prin hotărâre a Guvernului.

STS este structură cu personalitate juridică, ce organizează, conduce, desfășoară, controlează și coordonează activitățile în domeniul telecomunicațiilor speciale pentru autoritățile publice din România. Fondurile necesare pentru desfășurarea activității Departamentului de Telecomunicații Speciale se asigură de la bugetul de stat și din alte surse legal constituite, se arată în raport.

Propunerea legislativă a fost adoptată tacit de Camera Deputaților în calitate de prim for sesizat, în contextul în care termenul pentru dezbatere și vot final a fost depășit. Camera Deputaților este prima Cameră sesizată. Senatul este cameră decizională în cazul acestei inițiative.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ