Protest inedit la Mina Lonea. Șeful sindicaliștilor s-a legat în lanțuri la intrarea în mină

| 26 mai, 20:10

Vasile Păduraru, liderul sindicatului de la Mina Lonea, s-a legat, marţi după-amiază, cu lanţuri de poarta de la intrarea în mină, în semn de protest faţă de faptul că cei 900 de angajaţi ai exploatării nu vor primi salarii întregi.

Șeful sindicaliştilor de la Mina Lonea, Vasile Păduraru, este foarte supărat pentru că oamenii pe care-i conduce nu au un viitor. "Am discutat ieri (luni - n.r.) cu toţi liderii de sindicat problemele grave cu care se confruntă CEH şi am explicat că dinspre Bucureşti nu vin decât decizii de divizare pe partea energetică, se vorbeşte doar despre trecerea minelor pe program de închidere.

Din păcate, nu sunt resurse financiare pentru materiale şi piese de schimb ca să se poată realiza producţia de cărbune planificată, astfel că evident oamenii nu vor lua salarii întregi", a spus Petre Nica liderul sindicatului "Muntele".

 

Citeşte şi: Grevă la Alitalia din cauza Blue Air

 

Tag-uri: mina lonea, protest
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 mai, 06:08
Valter COJMAN
Protest asa zis sindicalist
Acum 7-8 ani cand le spuneam ca asta urmeaza de ce au stat cu mainile in san? Chiar si acum 5 ani se mai putea face ceva... La fel au tacut si s-au multumit cu suturi pontate fictiv la cele mai bune brigazi de productie, cu spor de pericol si chiar cu spor de noapte... Dupa ce programul de inchidere si restructurare a ajuns la CE, semnat si parafat, inclusiv de sindicatele reprezentative (Muntele si LSMVJ), si dupa ce CE a emis decizia 787 din 10 decembrie 2010, s-a terminat totul. Ca sa nu se respecte acel program ar trebui ca Romania sa iasa din UE.
Asa ca minerii isi merita soarta iar protestul acestui individ este doar de fatada... Sa vada lumea ce mare lider este el...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ