Şefii PNL resimt plecarea lui Tăriceanu

| 16 mai, 2014

PNL pare să resimtă un gol în partid după plecarea lui Călin Popescu Tăriceanu, atât unul fizic, cât şi un gol în sondaje. Marginalizarea unor nume importante precum Tăriceanu sau Mircea Diaconu au accentuat prăbuşirea partidului în preferinţele electoratului.

În încercarea de a salva aparenţele, Iohannis îi trimite mai nou bezele fostului premier liberal. Demersul, bineînţeles, este unul pur electoral, nefiind decât o încercare disperată de a atrage înapoi oamenii dezamăgiţi de ruperea USL.

Invitat la Realitatea TV, prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, şi-a mărturisit crezul său, şi anume că fostul lider liberal, Călin Popescu Tăriceanu, va reveni în partid. Mai mult, edilul Sibiului a mărturisit că nu ar avea “nicio problemă” să voteze pentru o eventuală reîntoarcere a acestuia în partid.

“Pasul pe care l-a făcut pentru mine a rămas inexplicabil (...) A fost un pas care a dăunat imaginii PNL şi chiar dacă s-ar întoarce - şi personal cred că se va întoarce în PNL - nu pot să-mi dau seama în ce conjunctură ar putea să revină pe o poziţie foarte importantă în PNL”, a încheiat enigmatic Iohannis.

Cu toate acestea, Iohannis a lăsat o portiţă liberă pentru ca Tăriceanu să revină în fruntea partidului, pentru ca acest lucru să fie posibil fiind necesar doar “să treacă un pic de timp”.

“Poate un pic mai mult”, a mai adăugat de formă Klaus Iohannis.

Liberalii încep să înţeleagă astfel greşeala făcută la începutul acestui an când au decis plecarea de la guvernare şi ruperea Uniunii Social-Liberale. PNL a încălcat angajamentele luate în faţa propriului electorat, trădând totodată încrederea milioanelor de oameni care şi-au pus speranţa în USL în decembrie 2012. În mod firesc oamenii s-au îndreptat către cei care au militat pentru refacerea USL-ului şi care au încercat până acum să ducă până la capăt angajamentele asumate de Uniunea Social-Liberală. Or, după cum bine se ştie, cei din Alianţa PSD-UNPR-PC alături de Călin Popescu Tăriceanu au susţinut tot timpul ideea refacerii USL. În acest fel, este absolut firesc faptul că azi, alianţa care a rămas la guvernare, cât şi fostul premier Tăriceanu privesc de undeva de sus către liberali, cel puţin atunci când vine vorba de ierarhia în sondajele de opinie.

Ochii dulci făcuţi de Iohannis lui Tăriceanu, nu reprezintă decât expresia unui calcul sec de campanie. Pentru că este foarte clar că fostul prim-ministru nu are în vedere să se întoarcă în partid în condiţiile în care la conducerea PNL se vor afla Antonescu şi ai săi. În acelaşi timp, nici PNL nu se va grăbi să-l primească prea curând înapoi pe Tăriceanu. Astfel, se doreşte doar atragerea capitalului de simpatie de care Călin Popescu Tăriceanu se bucură în acest moment. Un capital de simpatie datorat bineînțeles poziţiilor sale pro-USL.

Tăriceanu are în schimb toate şansele să se întoarcă la cârma PNL după 25 mai. Tot atunci, şansele refacerii USL vor fi mult mai mari.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 mai, 2014
fan Sultanescu
asa e...
Romania TV si A3 au anuntat deja ca grosul activistilor PNL au dureri in zona dorsala..
pentru "linistire" le recomand medicamentul "Sultanescu"...
are efect imediat
16 mai, 2014
canciautor
dle Sultanescu:la ce km de pe centura Capitalei se poate gasi baiatul asta virtual,Stefan?
si intre ce ore?
cativa sefi de la PNL vor sa se refuleze,sunt suparati rau pe Antonescu si pe Iohanis..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ