Şefului STS Cluj i-a scăpat porumbelul

| 31 ian, 2014

În contextul noilor informaţii, că STS Cluj a localizat victimele accidetului aviatic din Apuseni la ora 21:00, dar nu a transmis datele mai departe, este mai mult decât clar că vina aparţine autorităţilor.

Cineva vrea cu tot dinadinsul ca tragedia din Apuseni să fie muşamalizată. Prin presă s-au lansat tot felul de şopârle: că Adrian Iovan ar fi vinovat pentru că a ales să piloteze pe o vreme nefavorabilă, că tânăra de 23 de ani Aura Ion nu avea ce căuta în aceea misiune fără raport scris de la superiori, că organismele statului sunt subfinanţate, că ne isterizăm prea mult şi multe altele. Însă, în contextul noilor informaţii, că STS Cluj a localizat victimele accidetului aviatic din Apuseni la ora 21:00, dar nu a transmis datele mai departe, este mai mult decât clar că vina aparţine autorităţilor.

Şeful STS Cluj, generalul Ioan Rus, a spus că instituţia pe care o conduce ştia locaţia accidentului aviatic din Apuseni la ora 21:00. „Eu personal am ştiut exact la ora 21:00 pe baza unor informaţii primite de la ROMATSA, datorită unui avion ce zbura de la Cluj spre Bucureşti”. Însă, datele nu au fost transmise mai departe pentru că, potrivit generalului Rus, nu era sarcina STS să localizeze telefoane şi avioane. Pe bune! Două vieţi au fost pierdute din acest motiv stupid. Este strigător la cer. Oare cum se simt cele doua familii îndurerate la auzul acestor declaraţii aberante?

Ministrul de Interne, Radu Stroe, şefii ROMATSA și IGSU şi-au dat demisia, însă de STS, principala instituţie vinovată, nu se poate atinge nimeni. Şi asta pentru că STS este o instituţie protejată de Traian Băsescu şi folosită de acesta pentru a fabrica dosare bazate pe interceptări. Chiar joi, şeful STS Marcel Opriş a fost chemat la Cotroceni, potrivit Antena 3. Vizita are sens, în contextul apropierii şedinţei CSAT de duminică, când e posibil să se discute despre demisia lui Marcel Opriş. Cât timp Traian Băsescu se va afla la Cotroceni nu vom vedea o schimbare la vârful STS. Este un serviciu cheie pentru sistemul ticăloşit al lui Băsescu.

Dar până atunci, o veste bună ne dă speranţa că autorităţile vor acţiona mai eficient pe viitor. Raed Arafat a preluat joi, la Ministerul Administraţiilor şi Internelor, funcţia de secretar de stat în acest Minister, urmând să conducă noul Departament de Intervenţii în Situaţii de Urgenţă. „Este o oportunitate în faţa căreia nu aveam voie şi nu puteam să spun nu. Responsabilitatea este imensă, îmi dau seama de acest lucru, dar cred că putem face paşi înainte pentru crearea unui model care să trăiască şi care să fie în folosul populaţiei".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 ian, 2014
ogarulcenusiu
ziaristi care incearca sa manance si ei o paine
un articol cel putin idiot. credeti ca mai este ceva de comentat?de la ora 16 pana la ora 21 sunt 5 ore ,nu credeti ca era totusi tarziu in conditiile in care nu existau conditii de zbor pt un elicopter?personal cred ca este o eroare , daca ar fi spus LA ORA 17 SE STIA LOCALIZAREA , era altceva dar asa cum scrie reporterul/a ,este doar vax...asa ca draga elena cand ai nevoie de bani spue-mi si-ti trimit eu 100 lei decat sa scrii prostii pe aici.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ