Sondaj IRES în țară: Scripcaru are 74% în Brașov, iar Olguța Vasilescu 42% în Craiova

| 03 iun, 12:07

IRES a realizat un sondaj preelectoral la comanda Digi24 cu privire la intențiile de vot ale oamenilor din Capitală, dar și din provincie.

În Timișoara, 60% dintre respondenți au spus că se vor prezenta cu siguranță la urne pe 5 iunie, în timp ce 9% au spus că în mod cert nu vor veni.

La Primărie, cele mai mari șanse de câștig se pare că le are actualul edil, Nicolae Robu. Acesta ar fi votat de 38% din timișoreni. Pe locul doi, la mare distanță, se clasează social-democratul Florică Bîrsășeteanu, cu doar 5%. Independentul Adrian Romiță are 3% din intențiile de vot, UDMR-istul Zsolot Molnar 2%, iar câte un procent au Ion Răducanu (UNPR), Marius Cristinel Dugulescu (PMP), Ilarie Bordeașu (ALDE) și Simona Gabriela Tiriteu (BUN).

26% dintre timișoreni nu s-au decis încă pe cine vor vota la Primărie, 11% au spus că nu vor vota, iar 10% nu au răspuns.

 


În Cluj-Napoca, cele mai multe șanse la Primărie le are Emil Boc, actualul primar, cu 42%. Independentul Octavian Buzoianu are 17% din intențiile de vot, Liviu Alexa de la Partidul Mișcarea Liberală are 7%, iar câte 3% din intențiile de vot te au Anna Horvath (UDMR), Mircia Giurgiu (PSRO) și Irina Maria Pop (M10). 2% au răpuns că ar vota un alt candidat.

12% dintre clujeni sunt indeciși, 1% a răspuns că nu votează, iar 7% nu au dat niciun răspuns.

 

71% dintre ieșeni au răspuns că sigur vor vota duminică, în timp ce 5% au susținut că în mod cert nu se vor prezenta la urne.

Sondajul IRES arată că Mihai Chirică de la PSD este preferat de ieșeni, el având 31% din intențiile de vot. Liberalul Marius Bodea se află pe locul doi cu 12%, în vreme ce independentul Andrei Postolache are 5%. Un alt candidat independent, Anca Preda, ar fi votată de 3% dintre ieșeni, în timp ce independentul Viorel Blăjuț de 2%. Același procent îl are și Petru Movilă de la PMP. Câte un procent au Traian Dobre de la PSRO, Radu Botez de la ALDE și Camelia Margareta Băgdănici de la UNPR. Cele mai mici șanse la Primărie le are Cristian Cernescu de la Forța Moldova, cu doar 0,4%.

Ieșenii sunt indeciși în proporție de 24%, 8% nu votează, iar 10% nu au răspuns acestei întrebări.

 

În Brașov, 63% dintre cei cu drept de vot se vor prezenta cu siguranță la urne pe 5 iunie, în timp ce 7% au susținut că în mod sigur nu vor vota.

74% dintre brașoveni îl preferă pe independentul George Scripcaru, în timp ce social-democratul Răzvan Popa ar urma să fie votat de doar 7% dintre brașoveni. Independentul Mihai Sturzu este plasat pe locul trei în acest sondaj, cu 5% din intențiile de vot. Câte trei procente au Cristian Macedonschi (FDGR), Adrian Gabor (PNL) și independentul Cătălin Leonte. Câte un procent au independentul Florian Staicu, Adrian Atomei (ALDE), Mariana Sebeni Comșa (PER), independentul Cornel George Comșa, Dumitru Ion Dumitrescu și Ovidiu Grădinar (PND). Paul Becheanu (PPU) și Costel Mihai (PMP) ar fi votați de 0,3% dintre brașoveni.

 


În Craiova, sondajul arată că 68% se vor prezenta la secțiile de votare, în timp ce 7% dintre sigur nu vor face acest lucru.

Lia Olguța Vasilescu, actualul primar al Craiovei, are mari șanse să ocupe și pentru următorii patru ani această funcție. 42% dintre respondenți au ales-o pe acesta.Principalul ei adversar, liberalul Pavel Badea, are doar 8% din intențiile de vot. 3% are Florentin Gust de la PSRO, câte două procente au Horațiu Buzatu de la Partidul Mișcarea Liberală, Dan Adrian Cherciu de la M10, Mircea Năstase de la ALDE și independentul Ionel Pană. Lista este completată de Arthur Andrițoi (PND) și independentul Constantin Miereanu, cu câte un procent din intențiile de vot.

9% au spus că nu vor vota niciun candidat la Primărie, 17% încă nu s-au hotărât, iar 13% nu au dat niciun răspuns la această întrebare.

 

La alegerile din 5 iunie, 68% dintre constănțeni sigur se vor prezenta, iar 10% dintre ei sigur nu vor veni la urne.

Constănțenii sunt cam indeciși când vine vorba despre noul lor primar: 32% dintre ei încă nu s-au hotărât pe cine vor vota. Totuși, sunt 20% care îl vor vota pe PSD-istul Decebal Făgăraș, iar 13% pe liberalul Vergil Chițac. Câte 4% din intențiile de vot le au Claudiu Palaz (PMP) și Christian Gigi Chiru (ALDE). Omar Sunay (PND), Nicolae Grosu (PRM) și indepednentul Andrei Nicolae Tatu au câte două procente din intențiile de vot, iar câte un procent au  independentul Ion Budi, independentul George Andrei Popescu și Gheorghe Caruțiu (PNȚCD). Dumitru Bădrăgan (PRU) ar urma să fie votat de 0,3% dintre constănțeni, iar Octavian Claudiu Ceti de la PPU de doar 0,1%.

15% nu au dat niciun răspuns la această întrebare, iar 4% au spus că nu vor vota pe nimeni la Primărie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ