Sondaj:PSD-UNPR ar obţine la viitoarele alegeri pentru PE 40,2% din voturi

| 23 mai, 2013

PSD-UNPR ar obţine la viitoarele alegeri pentru Parlamentul European 40,2% din voturi, iar PNL-PC 21,3%, condorm unui sondaj al INSCOP Research. Acesta mai arată că USL conduce în opţiunile românilor cu 59,7% la alegerile parlamentare.

Conform cercetării, în privinţa alegerilor pentru Parlamentul European, pe primul loc se află PSD-UNPR cu 40,2%, în creştere cu aproape două procente faţă de luna trecută. În opţiunile alegătorilor urmează PNL-PC, care ar aduna 21,3%, în scădere cu aproape două procente faţă de luna precedentă, iar PDL  ar obţine 15%.

Pe locurile următoare se mai regăsesc formaţiunile: PP-DD cu 7,7% , Alianţa D.A. 5,2%, UDMR 4,9% , PRM 3,6%.

Procentele enunţate mai sus sunt calculate din totalul celor care au indicat o opţiune clară de vot, a precizat INSCOP. Raportat la total populaţie, 17,6% nu sunt hotărâţi cu cine să voteze la alegerile europarlamentare, 14,5% declară că nu merg la vot, iar 7% nu ştiu sau nu răspund.

USL continuă sa fie prima opţiune la parlamentare

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri pentru Parlamentul României, USL ar obţine 59,7% din voturi, aproximativ acelaşi procent l-a înregistrat şi luna trecută. Pe locurile următoare se situează Partidul Democrat Liberal cu 15,2% , Partidul Poporului - Dan Diaconescu cu 8,2%, Alianţa Dreptate şi Adevăr formată din Forţa Civică şi Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat cu 5,6% (faţă de 5,4% luna trecută), Uniunea Democrată Maghiară din România cu 5%.

Conform INSCOP, aceste procente au fost calculate din totalul celor care au indicat o opţiune clară de vot. Raportat la totalul populaţiei, 17% nu sunt hotărâţi cu cine să voteze la alegerile parlamentare, 14,5% declară că nu merg la vot, iar 6% nu ştiu sau nu răspund.

Potrivit sondajului majoritatea populaţiei (54,3%) a auzit de Fundaţia Mişcarea Populară, care nu a fost inclusă în clasamentul partidelor în condiţiile în care aceasta a fost prezentată în mod oficial drept o structură a societăţii civile, cu un orizont politic nu foarte clar definit.

Impresie negativă asupra Mişcării lui Băsescu


În ceea ce priveşte impresia pe care Mişcarea a creat-o printre cei care au auzit de iniţiativă (adică în rândul celor 54,3%), 28,6% declară o impresie pozitivă, 44,6% indică o impresie negativă. De asemenea, 26,8% nu ştiu sau nu răspund la această întrebare, reprezentând un bazin important de populaţie care fie nu are suficiente informaţii pentru a evalua proiectul, fie pur şi simplu nu doreşte să exprime o opţiune, relevă sondajul.

Sondajul a fost realizat în perioada 20-28 aprilie 2013. Volumul eşantionului a fost de 1.050 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ