Statul redevine acționar majoritar la Șantierul Naval Mangalia. Anunțul, făcut cu protestarii la ușă

| 22 mar, 19:17

Ministerul Economiei a finalizat negocierile cu Damen Shipyards Group. Statul român va deveni acționar majoritar la Șantierul Naval DMHI Mangalia. Anunțul a fost făcut în timp ce 300 de angajați ai Șantierului Naval Mangalia protestau la poarta celui mai tăcut ministru - Dănuț Andrușcă. Ei acuză statul român că n-a făcut nimic ca să împiedice șantierul să se afunde în datorii și chiar a amânat vânzarea acestuia.

Șantierul Naval 2 Mai S.A Mangalia va renunța la exercitarea dreptului de preferință cu privire la achiziția pachetului de acțiuni deținut de Daewoo Shipbuilding&Marine Engineering la societatea Daewoo Mangalia Heavy Industries S. A Mangalia, se precizează într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Potrivit sursei citate, Damen Shypyards Group va cesiona, cu titlu gratuit, către Șantierul Naval 2 Mai S.A, 2% din pachetul de acțiuni, astfel încât structura de acționariat a Societății Mixte care rezultă în urma asocierii să arate astfel: - 51% Șantierul Naval 2 Mai S.A - 49% Damen Shipyards Group.

Oferta fermă autentificată va fi depusă în scris în cursul zilei de astăzi(joi -n.r.) la sediul Șantierului Naval 2 Mai.După Adunarea Generală Extraordinară a acționarilor SN 2 Mai SA Mangalia, care va avea loc în data de 30 martie, partea română va intra în discuții pentru elaborarea statului societății mixte, mai spune sursa citată.

Ministrul Economiei Dănuț Andrușcă a declarat că este mulțumit că negocierile s-au finalizat cu succes pentru partea română și a susținut că, în calitate de acționar majoritar, statul român va putea să protejeze forța de muncă înalt calificată din șantierul Naval. “Este pentru prima dată în ultimii 28 de ani când statul român preia controlul asupra unui obiectiv industrial strategic privatizat. Din calitatea de acționar majoritar putem să protejăm eficient interesele statului român și putem să protejăm inclusiv forța de muncă înalt calificată de la Șantierul Naval”, a declarat Dănuț Andrușcă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ