Tăriceanu, despre solicitarea DNA: Este inedită. Vom solicita Comisiei juridice un punct de vedere

| 15 apr, 14:29

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, apreciază ca "inedită" solicitarea DNA de a-i fi transmise toate înscrisurile întocmite în perioada 2014-2015, ca urmare a cererilor privind urmărirea penală, reținerea sau arestarea preventivă a senatorilor în funcție, în vederea documentării dosarului privitor la senatorul Dan Șova.

Potrivit lui Tăriceanu, Biroul Permanent al Senatului va solicita un punct de vedere Comisiei juridice.

"Sunt două solicitări din partea Direcției Naționale Anticorupție (DNA), care formulează către Senat o cerere de transmitere a înscrisurilor, a documentelor referitoare la dosarul 122/P/2012 și, așa cum este normal în astfel de cazuri, o astfel de solicitare intră în discuția Biroului Permanent. Probabil că BP va cere un punct de vedere Comisiei juridice și sigur că vom trata în mod oficial și procedural această solicitare.

Nu știu să vă spun și de aceea cred că este util un punct de vedere al Comisiei juridice și nu are rost să mă pronunț eu asupra acestei chestiuni, este o problemă care este de resortul Biroului Permanent și e o solicitare inedită, până în momentul de față", a declarat președintele Senatului miercuri, înainte de ședința Biroului Permanent.

Tăriceanu a spus că el nu vede niciun fel de "opreliște" în transmiterea către DNA a înscrisurilor solicitate.

"Cred că în spiritul colaborării interinstituționale și pentru că Parlamentul trebuie să arate că este o instituție transparentă și care respectă legalitatea, nu există niciun fel de opreliște din punctul meu de vedere pentru a furniza toate documentele relevante în acest caz", a declarat el.

Referitor la hotărârea pe care Senatul trebuie, în urma deciziei CCR din 8 aprilie, să o redacteze cu privire la cazul senatorului Dan Șova, Tăriceanu a afirmat că se așteaptă ca motivația deciziei Curții să fie publicată în Monitorul Oficial.

"Președintele Senatului nu este șeful Senatului în sensul în care el dă ordine și Senatul execută.

Președintele Senatului are exact tot un vot ca și ceilalți membri ai Senatului și nu face decât să formalizeze deciziile pe care Senatul le ia cu majoritatea voturilor. Așadar, până nu apare motivarea scrisă a CCR, publicată în Monitorul Oficial, nu putem spune că suntem în faza de comunicare oficială, interinstituțională în așa fel încât să ne permitem o anume poziție, o anume reacție. Așteptăm această motivare și după aceea vom vedea care este cuprinsul motivării și putem să decidem pe cale de consecință", a afirmat el.

Biroul Permanent al Senatului discută în ședința de miercuri două solicitări primite cu o zi în urmă din partea DNA.

"În vederea documentării dosarului nr. 122/P/2012 vă solicităm să ne comunicați în cel mai scurt timp toate înscrisurile întocmite de Senatul României în anii 2014 și 2015 ca urmare a cererilor DNA pentru urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă a senatorilor în funcție în perioada 2014-2015", se arată într-una dintre cele două solicitări adresate conducerii Senatului.

Cea de-a doua solicitare vizează transmiterea de către Senat a înscrisurilor întocmite ca urmare a cererii DNA din data de 13 martie privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Șova, cercetat pentru fapte de corupție în dosarul nr. 122/P/2012.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ