Teodor Baconschi l-a înfrânt în instanță pe Bogdan Diaconu

| 31 iul, 20:18

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi l-a înfrânt în instanță pe Bogdan Diaconu, actual președinte al Partidului România Unită.

Bogdan Diaconu l-a acuzat pe Teodor Baconschi că a fraudat votul de la Paris, în 2009. Fostul ministru de Externe l-a dat în judecată pe președintele PRU pentru defăimare.

Bogdan Diaconu scria, în 2011, pe blogul său, pentru Teodor Baconschi: "Aţi ajuns ministru de Externe pentru că aţi tutelat furtul de voturi pe vremea când eraţi ambasador la Paris. Furtul voinţei libere a românilor nu este un motiv de promovare, ci unul de închisoare". Deputatul îl acuzat că nu are noțiuni elementare de democrație parlamentară și că, în timpul ministeriatului său, "a înflorit nepotismul şi favoritismul în minister". Bogdan Diaconu încheia: "Acestea sunt numai câteva motive pentru care ar trebui să aveţi minima decenţă de a vă lua catrafusele ruşinoase de la Ministerul de Externe şi de a vă retrage eventual la o mănăstire, unde să vă plângeţi păcatul de a vă fi furat şi trădat ţara".

Teodor Baconschi a apreciat scrierile lui Bogdan Diaconu drept acte de dicreditare, care i-au adusă o gravă atingere dreptului la onoare şi reputaţie, şi l-a acţionat în judecată. După un proces de trei ani, în care nici Judecătoria Sector 6 Bucureşti, nici Tribunalul Bucureşti nu i-au dat câştig de cauză lui Teodor Baconschi, deşi Bogdan Diaconu nu se apărase, Curtea de Apel Bucureşti a admis recursul formulat de fostul ministru, i-a dat câștig de cauză și l-a obligat pe Bogdan Diaconu să plătească 100 de lei, cu titlu de despăgubiri civile pentru prejudiciul moral creat, şi la publicarea sentinţei definitive într-un ziar de largă circulaţie. "E prima sentinţă care, după ani de minciuni absurd mediatizate, îmi face în sfârșit dreptate", spune Teodor Baconschi, scrie Timpolis.ro.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ