Traian Băsescu: E inadmisibil ca Dragnea să cheme miniștrii la ordin

| 30 iul, 08:36

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat miercuri că, în opinia sa, liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, se află într-un 'proces de restabilire a autorității' sale în partid, iar faptul că îi cheamă 'la ordin' pe miniștrii cabinetului Ponta este un lucru inacceptabil.

Traian Băsescu a declarat la B1 TV că Victor Ponta se află într-o situație dificilă, dar nu poate renunța la funcția de premier, deoarece este puțin probabil că președintele Klaus Iohannis ar numi un alt prim-ministru din rândul PSD și, prin urmare, social-democrații ar pierde guvernarea.

'După părerea mea, Dragnea a intrat într-o campanie de reconsolidare a puterii lui în partid și nu dă doi bani pe avariile pe care i le produce lui Ponta (...) Ieșirea cu chemarea miniștrilor e inadmisibilă. (...) Eu îi spuneam, dacă mai faci o singură dată asta, pierzi guvernarea și ești responsabil (...) Dacă eu eram premier, ori îl dădeam cu capul de toți pereții, ori avea demisia mea (...) Ponta nu poate face lucrul acesta pentru că e greu de crezut că Iohannis o să dea un premier de la PSD', a mai spus Traian Băsescu, conform Agerpres.

Fostul șef al statului a adăugat că îl știe pe Liviu Dragnea încă de pe vremea când era în PDL și a opinat că acesta este 'tipul omului de la țară, isteț și crescut între blocuri'.

'Multă instruire nu are, dar e isteț și a luat șmecheria orașului', a spus Traian Băsescu, concluzionând că "e clar că, de acum înainte, premierul Victor Ponta va trebui să ia pentru orice aprobare de la partid'.

Fostul șef al statului a afirmat că nici PSD și nici PNL 'nu mai au lideri', cei care conduc cele două formațiuni fiind 'erodați', 'reeșapați', 'spălați și coafați'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ