EXCLUSIV! STS i-a făcut adresă de mail lui Traian Băsescu prin hotărâre CSAT

| 29 ian, 10:36

Traian Băsescu şi-a publicat noua adresă de email, printr-un mesaj postat pe Facebook. Fostul preşedinte a apelat la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale pentru noua adresă de mail. STS confirmă în EXCLUSIVITATE pentru Obiectiv.info că a înregistrat domeniul respectiv în baza unei decizii CSAT.

UPDATE. Într-un răspuns trimis la solicitarea Obiectiv.info, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale arată că a înregistrat domeniul www.sofrad.ro la solicitarea fostului preşedinte Traian Băsescu, în baza unei hotărâri CSAT.

Redăm în continuare răspunsul complet al STS:

"Vă confirmăm faptul că domeniul şi serverul menţionate de dumneavoastră sunt înregistrate de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) în baza Hotărârii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării care prevede că “persoanele care au avut calitatea de şef al statului român sau Preşedinte al României beneficiază, la cerere, pe durata vieţii, de servicii protejate de internet şi servicii de securitate asociate acestora furnizate de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.”

Domnul Traian Băsescu, fost preşedinte al României, a solicitat în scris STS operaţionalizarea acestor servicii şi a precizat domeniul pe care îl doreşte.

Biroul de presă"

Citeşte şi: TRAIAN BĂSESCU, fotografii cu întreaga familie lângă bradul de Crăciun

Potrivit România TV, numele domeniului vine de la cei doi nepoţi ai lui Traian Băsescu, Sofia şi Radu (SofRad), iar fostul preşedinte a confirmat că adresa de mail anunţată pe Facebook, [email protected], este a lui.

"Pentru prietenii paginii!

Începând cu data de 01.02.2014 ora 00.00, noua mea adresă mail este [email protected].

Pentru cei care vor să înjure se menţine vechea adresă mail.”

Conform datelor de la ROTLD, domeniul sofrad.ro aparţine Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Practica de a avea adresă electronică de la STS nu este folosită şi de ceilalţi foşti preşedinţi ai României. Emil Constantinescu a optat pentru o adresă de poştă electronică înregistrată pe un domeniu al Fundaţiei Române pentru Democraţie.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ