Oraşul din România care va avea un cartier chinezesc. Când începe construcţia

| 27 mai, 2014

Primăria Craiova a concesionat un teren de peste 6,7 hectare unei firme chineze care va construi un cartier de locuinţe în municipiu, lucrările urmând să înceapă la 1 septembrie, iar craiovenii care vor să cumpere un apartament în spaţiul respectiv pot depune cerere la primărie.

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a semnat, marţi, la sediul instituţiei, contractul de concesiune al unui teren de peste 6,7 hectare din municipiu, unde o firmă chineză va construi un cartier cu 2.000 de locuinţe, transmite corespondentul mediafax.

Lucrările la cartierul de locuinţe vor începe la 1 septembrie, iar craiovenii care doresc să cumpere apartamente construite de firma chineză vor trebui să depună cereri la Primăria Craiova, până la 1 august.

"Am luat această decizie pentru a evita ca unele persoane care îşi permit să achiziţioneze cu banii jos un apartament să cumpere acum o locuinţă la un preţ mic şi peste un an să o vândă la 40.000 de euro, făcându-se speculă. Să ştiţi că aceste apartamente nu se adresează numai săracilor, se adresează tinerelor familii, care pot să fie familii de medici, de profesori, poate chiar de întreprinzători, care vor să aibă o locuinţă şi nu vor să aibă neapărat o locuinţă ieftină şi foarte mică. Dar, mai multe amănunte vom putea da la 1 august, atunci când se închide perioada de depunere a cererilor şi să vedem pentru ce optează ei", a declarat primarul Lia Olguţa Vasilescu.

Viitorii locatari vor trebui să achite firmei constructoare un avans de 3.000 de euro din preţul locuinţei, iar la semnarea contractului de vânzare-cumpărare vor plăti suma rămasă.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Craiova, apartamentele vor fi vândute pe principiul "primul venit, primul servit", însă vor avea prioritate persoanele care nu au încă o locuinţă.

De asemenea, 250 de locuinţe vor fi oferite spre cumpărare angajaţilor din Ministerul Apărării Naţionale, întrucât terenul respectiv a fost preluat de municipiul Craiova, prin Hotărâre de Guvern, de la MApN.

Termenul de finalizare al cartierului de locuinţe este de doi ani, toate blocurile urmând să fie construite în acelaşi timp.

"Vor fi gata la timp, pentru că firma care a câştigat licitaţia este serioasă. La rândul ei, va lucra cu firme româneşti, şi aşa vom vedea cum lucrează chinezii cu românii. Pe ei nu-i interesează să câştige bani din acest proiect - pentru că nu au cine ştie ce câştig din asta - ci îi interesează să intre pe piaţa românescă ca să vedem cum lucrează ei", a spus Vasilescu.

Firma chineză va construi 2.000 de locuinţe, iar preţul unei garsoniere va porni de la 20.000 de euro, iar cel al unui apartament cu trei camere, cu o suprafaţă de 75 de metri pătraţi, va ajunge la circa 45.000 de euro.

De asemenea, constructorul va realiza în cartier şi aproximativ 2.000 de locuri de parcare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ