URMĂRIRE PENALĂ pentru suspiciuni de fraudare a Bacalaureatului la un liceu cu renume

| 09 iul, 15:50

Procurorii Parchetului pe lângă Tribunalul Timiş au început, joi, urmărirea penală pentru fapte de corupţie în cazul suspiciunilor de fraudare a actualei sesiuni a bacalaureatului la Liceul 'Traian Vuia' din oraşul timişean Făget, în baza unei plângeri penale depuse de o familie, transmite Agerpres.

 

'Noi am anunţat comisia din centrul de examen să ne pregătească înregistrările din toate sălile. Vom verifica tot ce s-a întâmplat acolo. Nu ştim nici în ce fel s-a încercat fraudarea. Probabil că este o anchetă în curs de desfăşurare, dar despre aceasta nu avem mai multe detalii", a declarat presei Aura Danielescu, inspector general al Inspectoratului Şcolar Timiş.

Potrivit unor surse judiciare apropiate anchetei, joi a fost începută urmărirea penală 'in rem', adică fără făptuitor.

Aceleaşi surse au informat că au fost ridicate şi imaginile video din sălile de examen din timpul bacalaureatului, pentru a fi vizionate, întrucât sunt informaţii potrivit cărora candidaţii s-au consultat între ei în timpul probelor.

La Liceul 'Traian Vuia' din Făget au susţinut bacalaureatul 176 de absolvenţi de liceu, dintre care 96 au promovat examenul.

În judeţul Timiş, 65,84% dintre candidaţi au luat examenul de maturitate.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ