Vasile Blaga, prima reacţie după mitingul Antenei 3: Ministrul de Interne să stabilească rapid vinovaţii

| 12 aug, 2014

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, copreşedinte ACL, a declarat marţi că speră ca ministrul de Interne să stabilească rapid vinovăţiile în cazul incidentelor petrecute duminică în zona Palatului Cotroceni.

"Eu fac o singură precizare. Ceea ce este la nelalocul lui este situaţia întâmplată. Toată lumea este de acord cu libertatea de exprimare, cu libertatea presei, dar, pe de altă parte, nu poţi să tratezi într-un mod cu totul şi cu totul la nelalocul lui în numele acestei libertăţi a presei oameni din presă care nu-ţi împărtăşesc opiniile. Lucrul a fost foarte grav şi mă bucur, sper ca ministrul de Interne să stabilească rapid vinovăţiile', a declarat Vasile Blaga, întrebat dacă şeful Jandarmeriei Române ar fi trebuit demis după incidentele petrecute duminică în zona Palatului Cotroceni.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, prima reacţie după "PLIMBAREA" pro Voiculescu: Autorităţile au greşit

Întrebat de reporterul Antena 3 ce ar fi făcut în condiţiile în care incidentul petrecut duminică în zona Palatului Cotroceni, soldat cu lovirea unei jurnaliste, a fost provocat de un cetăţean care a decis de unul singur să participe la miting şi a fost blamat ulterior pentru gestul său, Vasile Blaga a spus: 'Dumneavoastră aţi invitat lumea acolo, să ne înţelegem foarte bine. Dumneavoastră i-aţi invitat acolo, iar instituţiile statului de fiecare dată când sunt manifestări publice autorizate sau neautorizate, uitaţi-vă în legea Jandarmeriei, trebuie să asigure ordinea publică. Şi cei care o încalcă trebuie să plătească'.

În urma manifestaţiei publice care a avut loc duminică în zona Palatului Cotroceni, viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a solicitat conducerii Jandarmeriei Române şi Poliţiei Române întocmirea unor rapoarte de informare referitoare la modul de acţiune al forţelor proprii, potrivit unui comunicat al MAI.

Viceprim-ministrul Gabriel Oprea a dispus, totodată, şefului Jandarmeriei Române să evalueze cu celeritate modul de acţiune al dispozitivului de ordine publică mobilizat în timpul manifestaţiei publice care a avut loc în zona Palatului Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ