UPDATE: Tribunalul a respins cererea de aducere a lui Băsescu în fața instanței în dosarul ICA

| 30 apr, 2013

Audiat în procesul în care este judecat pentru privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), Dan Voiculescu a solicitat la termenul de marți să fie audiat și Traian Băsescu, primar la vremea respectivă, informează Rtv.net. Tribunalul Bucureşti a respins, marţi, cererea avocaţilor preşedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu, privind audierea ca martor a lui Traian Băsescu.

UPDATE: Tribunalul Bucureşti a respins marţi cererea avocaţilor preşedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu, privind audierea ca martori a lui Traian Băsescu, Ilie Sârbu şi Dacian Cioloş în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Gheorghiţă Mateuţ, avocatul lui Dan Voiculescu, a cerut audierea ca martor a preşedintelui Traian Băsescu, pentru ca acesta să dea o declaraţie în legătură cu emiterea unei autorizaţii în anul 2000, pe vremea când era primar general al Capitalei. Autorizația viza construirea unei clădiri de birouri pe un teren al societăţii comerciale Bioprod SRL, societate constituită de Grupul Grivco şi ICA, potrivit Agerpres. Mateuţ a precizat că doreşte ca Traian Băsescu să spună dacă Dan Voiculescu a exercitat presiuni asupra lui pentru emiterea acelei autorizaţii.

Avocatul a mai cerut instanţei să-i audieze ca martori pe foştii miniştri ai Agriculturii, Ilie Sârbu şi Dacian Cioloş, pentru ca aceştia să dea detalii în legătură cu emiterea unor note de fundamentare privind privatizarea ICA şi că în evidenţele contabile ale Ministerului Agriculturii nu există prejudiciul constatat de procurorii DNA.

De asemenea, Mateuţ a solicitat şi reaudierea lui Dan Voiculescu, precum şi a doi acţionari ai Grupului Grivco.

Procurorul de şedinţă a fost de acord doar cu audierea lui Dan Voiculescu.

Instanţa a rămas în pronunţare pe cererile avocaţilor, iar următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 28 mai.

Avocații lui Dan Voiculescu au cerut la termenul de marți citarea lui Traian Băsescu și a foștilor miniștri ai agriculturii Dacian Cioloș și Ilie Sîrbu. Ei au motivat citarea lui Băsescu prin faptul că, pe vremea când acesta era primar, a semnat o autorizație pentru o firmă cu sediul în ICA.

La termenul trecut, Dan Voiculescu a încercat să scape de dosar şi de toate cercetările făcute până acum, dar nu a reuşit, astfel că marţi a fost nevoit să se prezinte în faţa magistraţilor.

Avocaţii fostului senator ceruseră refacerea urmăririi penale şi reanalizarea unei excepţii invocate în 2010 la Instanţa Supremă, care atunci a fost respinsă, însă magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au decis ca procesul să continue.

Trimis în judecată la sfârşitul lui 2008, fostul preşedinte al Partidului Conservator a obţinut să obţină repetate amânări în acest dosar, plimbat de mai multe ori de la Tribunalul Bucureşti la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Voiculescu având calitate de parlamentar şi dându-şi apoi demisia.

Dan Voiculescu a fost trimis în judecată pentru privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare şi prejudicierea statului cu peste 60 de milioane de euro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ