Vrei să fii reprezentantul României la ONU? Iată ce trebuie să faci

| 11 aug, 2014

Recent, Ministerul Tineretului și Sportului a lansat Programul „Delegat de Tineret la Naţiunile Unite”, prin intermediul căruia caută doi tineri, fată şi băiat, care să reprezinte România la două întruniri importante ale Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Tinerii aleşi în urma unui concurs vor merge la New York în cadrul Adunării Generale a ONU din septembrie/octombrie 2014 şi la întrunirea Comisiei pentru Dezvoltare Socială din februarie 2015, se arată într-un comunicat de presă al MTS.

Pentru a deveni delegaţi români la ONU, trebuie să aveţi vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani şi să trimiteţi pe adresa [email protected], până pe 17 august 2014, un CV Europass în limba română, formularul de înscriere de pe site-ul MTS, completat, o scrisoare de recomandare (scrisă anul acesta), din partea unui superior ierarhic sau a unui cadru universitar, şi un eseu de maximum 1.000 de cuvinte, în limba engleză sau franceză. Eseul trebuie să abordeze o temă din domeniile: tineretul şi rolul său în cadrul procesului de dezvoltare sustenabilă, Agenda 2015 pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului, problematica globalizării, antreprenoriat, dialog inter-cultural, recunoaşterea educaţiei nonformale, includerea socială a tinerilor dezavantajaţi, cetăţenie activă – participare la viaţa comunităţii.

Pentru delegaţii aleşi, MTS va suporta cheltuielile de transport internaţional şi cazarea la Misiunea Permanentă a României pe lângă Naţiunile Unite, pentru cele două sesiuni. Taxa de viză, asigurarea medicală, cheltuielile de masă vor trebui acoperite de cei doi delegaţi, din surse de proprii sau atrase.

Detalii suplimentare despe concurs şi misiuni puteţi găsi pe site-ul Ministerului Tineretului şi Sportului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ