De ce sunt necesare implanturi dentare?

| 23 noi, 17:19

Indiferent de cauze, atunci când o persoană își pierde un dinte, nu mai poate beneficia de calitățile funcționale și estetice ale acelui dinte.

Din acest motiv, specialiștii folosesc diferite metode care să o ajute să se bucure din nou de ele. Aceștia îi recomandă de obicei montarea unei proteze sau a unui implant dentar toată gura sau într-o anumită zonă din cavitatea bucală.

În prezent, majoritatea oamenilor știu că implanturile dentare sunt elemente artificiale care sunt fixate chirurgical în țesutul osos al maxilarului superior sau al mandibulei. Funcția sa, în linii mari, constă în înlocuirea unuia sau mai multor dinți care au căzut, evitând dezvoltarea unui lanț de efecte care sunt dăunătoare bunăstării bucale a persoanei în cauză.

Pe de altă parte, există și proteze dentare, ale căror funcții sunt parțial identice cu cele ale implanturilor dentare: asigură nevoile funcționale ale dintelui pierdut și restabilesc estetica zâmbetului. Cu toate acestea, spre deosebire de implanturile dentare, protezele nu sunt fixate în os. Pur și simplu se prind de gingii cu un adeziv special. Desigur, la prima vedere pare mai confortabil folosirea unui dispozitiv care nu trebuie montat în urma unei intervenții chirurgicale, însă, spre deosebire de implanturile dentare, protezele se pot deplasă, existând riscul apariției unor spații între proteză și gingie. Generând posibile disconforturi, iritații în țesut, promovând acumularea de deșeuri alimentare și placă bacteriană, fără a menționa efectele pe termen lung, cum ar fi pierderea iminentă a țesutului osos.

Luând în considerare cele de mai sus, este important să subliniem că beneficiile implanturilor dentare se extind exponențial peste cele pe care le poate oferi o proteză și, pentru a vă convinge de acest lucru, este bine să știți de ce sunt necesare implanturile dentare:

Aspect estetic

Implanturile dentare oferă un aspect natural zâmbetului, confundându-se cu ceilalți dinți. Coroana, sau partea superioară și vizibilă a implantului, este special concepută pentru fiecare persoană în parte. Se stabilește culoarea și măsurile corespunzătoare, astfel încât să nu genereze discrepanțe. Pe de altă parte, spre deosebire de proteze, acestea permit persoanei să zâmbească fără teama că dintele sau dinții implantați vor părea artificiali, deoarece sunt fixați în osul maxilarului, așezați natural între gingii ca și alți dinți.

Aspect funcțional

Atunci când o persoană are parte de un implant dentar, nu numai că își recapătă zâmbetul armonios, ci și capacitatea de a-și folosi pe deplin gura, fără limitări. Adică, odată ce implanturile dentare au fost fixate complet (procesul de osteointegrare), persoana poate mânca din nou în siguranță. Poate mesteca alimente solide fără teama că implantul se va desprinde, iar abilitățile sale fonetice nu vor mai fi compromise.

Aspect biologic

Implanturile dentare sunt realizate din elemente complet biocompatibile (titan, porțelan, zirconiu etc.), existând garanția că nu vor exista reacții imune care să afecteze sănătatea persoanei în cauză. În mod similar, implantul (partea în formă de șurub care este fixată în os) este concepută pentru ca osul să se fixexe cu o mai mare ușurință și rigiditate, ceea ce elimină complet riscul de fracturi, deplasare, acumulare de lichid sau deşeuri.

În plus față de osteointegrare, implanturile dentare previn pierderea țesutului osos care rezultă în urma pierderii unui dinte, lucru pe care o proteză nu îl realizează prin faptul că nu se prinde în os.

Aspect economic

Inițial implantul dentar poate părea mai scump decât o proteză. În mod firesc, acest lucru se întâmplă deoarece implanturile dentare trebuie montate printr-o intervenție chirurgicală, fără a menționa că materialele lor sunt superioare celorlalte soluții. Cu toate acestea, implanturile dentare sunt o soluție pe termen lung (aproximativ 25 de ani sau mai mult în funcție de îngrijire), ceea ce le face o investiție considerabilă în comparație cu cheltuiala permanentă pe care o implică protezele dentare, care trebuie schimbate la fiecare 3 sau 5 ani.

În mod similar, îngrijirea implantului dentar este considerabil mai ieftină, deoarece acestea trebuie tratate la fel ca un dinte natural. Adică trebuie apelat la un periaj adecvat, la apă de gură și la ață dentară. O cheltuială minimă dacă o comparăm cu îngrijirea specială care trebuie acordată unei proteze.

Deci, în concluzie, implanturile dentare sunt importante pentru refacerea dentară a oricărei persoane care are probleme cu dantura, nu numai din motive estetice și funcționale, ci și pentru a evita apariția altor situații nefavorabile, pe lângă faptul că reprezintă o investiție confortabilă având în vedere durata lor lungă.

Dacă ați înțeles de ce este important un implant dentar și vreți să faceți unul toată gura, vă sfătuim ca înainte de a face pasul cel mare să aflați cât costă un implant dentar toată gura . Sănătate maximă!

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ