1 DECEMBRIE. A început parada militară din Capitală de Ziua Naţională

| 01 dec, 2014

Parada militară desfăşurată în Piaţa Constituţiei din Capitală cu ocazia Zilei Naţionale a început, luni, la ora 11,00, odată cu sosirea preşedintelui Traian Băsescu, care a salutat dispozitivului de soldaţi, ulterior fiind intonat imnul de stat.

La parada organizată de MApN, împreună cu MAI, SRI şi SPP este prezent şi premierul Victor Ponta, printre participanţi fiind şi ministrul Apărării Naţionale Mircea Duşa, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, sunt prezenţi luni cu ocazia Paradei de 1 Decembrie în Piaţa Constituţiei.

Parada organizată cu prilejul Zilei Naţionale a României se desfăşoară în Piaţa Constituţiei şi la ea vor participa, pe lângă militari şi tehnică militară, invitaţi din SUA, Turcia, Franţa, Polonia şi Republica Moldova.

La parada de Ziua Naţională vor defila aproximativ 2.800 de militari, 280 de mijloace, 40 de aeronave şi 55 de cai.

Din cadrul Ministerului Afacerilor Interne vor defila reprezentanţi ai Poliţiei, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţiei de Frontieră şi Jandarmeriei, studenţi de la Academia de Poliţie şi, în premieră, agenţi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie 'Vasile Lascăr' din Câmpina.

Tot în premieră, la parada de 1 Decembrie va fi prezentă şi prima echipă de căutare-salvare urbană din cadrul IGSU care a fost acreditată pentru intervenţii, sub egida ONU, în ţările afectate de dezastre şi calamităţi.

MAI va fi prezentă cu 100 de mijloace tehnice, trei elicoptere, un elicopter SMURD şi un detaşament călare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ