Iohannis a avut nevoie de ani de zile să ajungă la festivitățile de 1 Decembrie

| 26 noi, 2014

Klaus Iohannis a decis să meargă anul acesta de Ziua Națională la Alba Iulia, unde vor fi organizate o paradă militară, concerte, spectacole cu laser şi focuri de artificii. De asemenea, pentru a îmbina acțiunile de imagine cu cele de partid, luni Iohannis va merge și la ședința Biroului Național al TNL, desfășurată la Sebeș.

Aceasta va fi a doua participare a lui Klaus Iohannis la festivitățile organizate cu ocazia Zilei Naționale a României, în condițiile în care în ultimii 14 ani de când este primar al Sibiului acesta a găsit mereu altceva de făcut de 1 Decembrie. Gurile rele din presă spun chiar că până acum Iohannis nici măcar nu a depus o coroană de flori la sediul fostului Consiliu Dirigent din Sibiu, unde s-a decis Marea Unire, sub îndrumarea lui Iuliu Maniu.

Iar replica primarului a fost una tipică: ”A trebuit să fiu în alt loc, am delegat pe altcineva pentru aceste evenimente”.

Și ce ne facem cu restul evenimentelor de la care Iohannis a absentat în ultimii ani? Tabelul de prezență indică un procent al absențelor de aproape 100%. Din 2000 până în 2013 Iohannis nu a participat nici la festivitățile de Ziua Drapelului Național, deși ar fi făcut 20 de secunde de mers pe jos din birou până la locul ceremoniei, nici la ele organizate de Ziua Imnului Național. Desigur, în 2014, anul campaniei electorale, primarul Sibiului a avut bunăvoința să-și arate fața concitadinilor.

Acest lucru nu ar trebui să ne surprindă. În timpul primei dezbateri prezidențiale cu Victor Ponta, Iohannis a recunoscut de altfel că nu a vizitat niciodată Chișinăul. Așadar, tot în acest weekend, noul președinte va avea ocazia să vadă pentru prima dată și această zonă a României Mari, înaintea alegerilor parlamentare din Republica Moldova.

Noul interes și respect pentru sărbătorile și simbolurile naționale regăsit de Klaus Iohannis sunt o veste bună și probabil motivate de entuziasmul dat de victoria din alegeri. Dacă această implicare simbolică a președintelui României în festivitățile noastre naționale va continua pentru următorii 5 ani, asta rămâne de văzut.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ