Acuzații de fals după demiterea unui secretar de stat din Ministerul Transporturilor

| 27 noi, 10:12

Acuzaţii de fals în cazul aşa-numitei demisii a unui secretar de stat din Ministerul Transporturilor. Maria Magdalena Grigore a fost eliberată din funcţia de secretar de stat în urma unei cereri de demitere transmisă premierului Dacian Cioloş de către ministrul de resort, Dan Costescu.

Decizia a fost publicată apoi în Monitorul Oficial ca fiind luată în baza unei demisii. Nimic mai fals, susţine Maria Grigore, care neagă că ar fi renunţat de bunăvoie la funcţie.

Demiterea unui secretar de stat a fost prezentată în Monitorul Oficial drept o demisie la cerere, scriu jurnaliştii de la Adevărul. Ministrul Transporturilor, Dan Costescu a transmis către Secretariatul General al Guvernului o cerere din care reieşea eliberarea din funcţia de secretar de stat a Mariei Magdalena Grigore. Cererea a fost înregistrată la Cabinetul premierului pe 19 noiembrie..

Şase zile mai târziu, a fost publicată în Monitorul Oficial decizia „privind eliberarea Mariei Grigore, la cerere, din funcţia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor".. Tot acolo este menţionat că s-a avut în vedere „demisia Mariei Grigore, înregistrată la Cabinetul primului-ministru". Numărul de înregistrare al cererii semnate de ministrul Costescu pentru demiterea lui Grigore a apărut în Monitorul Oficial ca fiind numărul cererii. demisiei. Una care nu a existat, de fapt, niciodată, acuză fostul secretat de stat. 

„Am aflat din Monitorul Oficial că ar exista o demisie depusă pe data de 19 noiembrie, cu număr de înregistrare, la Cabinetul primului ministru. Însă eu nu mi-am dat demisia. Am fost eliberată la cerere, dar nu pe baza unui document care îmi aparţine, şi anume demisia mea, care este un act unilateral. Am încercat să vorbesc cu ministrul Transporturilor, dar nu am reuşit. Aş dori să se clarifice situaţia la nivelul aparatului de lucru al primului ministru. Sunt convinsă că nici dânsul nu a avut habar de acest document fals", a spus fostul secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Femeia a expus și motivele care ar putea sta la baza decizie luate de ministrul transporturilor.

„Probabil un orgoliu al domnului ministru Dan Costescu, având în vedere că l-am avut în coordonare încă de la începutul preluării funcţiei de director general al CFR Infrastructură. Bineînţeles, avându-l în subordine, a trebuit să-i coordonez activitatea. Nefiind foarte mulţumită de rezultatele domnului director am avut discuţii, soluţii pentru dânsul, care nu au dus la nicio măsură din partea domnului director general la acea vreme, actualmente ministru al Transporturilor", a precizat Maria Grigore.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ