ADEVĂRUL despre iaurt: Iată cum trebuie consumat

| 26 aug, 09:18

Iaurtul este un aliment care ar trebui sa-ti fie prieten toata viata, nelipsit in meniul zilnic, fie ca preferi sa-l consumi dimineata la micul dejun, ca gustare sau desert usor. Este in acelasi timp hranitor si sanatos, nutrientii esentiali pe care ii contine si numarul mic de calorii il situeaza in topul alimentelor sanatoase, dupa legume si fructe.

Iaurtul este consumat de peste 12.000 de ani si este mai usor de digerat decat laptele din care este obtinut prin fermentarea cu bacterii lactice benefice. Beneficiile sale sunt studiate de peste 100 de ani, fiind initial legate de longevitatea populatiilor din zona balcanica.

Iaurtul ajuta la mentinerea echilibrului florei intestinale

"Datorita continutului de bacterii vii, iaurtul ajuta sistemul digestiv sa functioneze corect, prevenind acumularea de toxine, constipatia, episoadele diareice si ameliorand simptomele sindromului de colon iritabil. Este atat de simplu sa ne mentinem sanatatea prin introducerea iaurtului in dieta noastra zilnica." - prof. univ. dr. Nicolae Hancu.

"Iaurtul este o foarte buna alternativa atunci cand simtim nevoia de ceva dulce. Desi unii sunt sceptici in privinta lui, iaurtul cu fructe este o alegere buna pentru a satisface pofta de dulce, avand putine calorii, in raport cu alte deserturi, aproximativ un sfert din aportul caloric al unei prajituri.

Iaurtul ofera o senzatie de satietate care persista mai mult timp, fiind astfel de mare ajutor persoanelor care doresc sa-si reechilibreze dieta.", explica prof. univ. dr. Nicolae Hancu.

Comparat cu alte alimente dulci, iaurtul asigura energie si nutrienti valorosi, cu un aport caloric de sub 100 kcal. Concret:

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ