Amenință Iohannis cu blocarea creșterilor de pensii, salarii și ajutoare sociale, dacă ajunge președinte?

| 29 oct, 2014

Klaus Werner Iohannis nu dorește ca România în următorii 5 ani să beneficieze de următoarele măsuri pozitive ale guvernului Ponta: indexarea pensiilor cu 5% de la 1 ianuarie 2015, reducerea constribuțiilor de asigurări sociale (CAS) cu 5 puncte procentuale.

Alegeri prezidenţiale 2014. În ultima apariție a candidatului ACL, Klaus Werner Iohannis, o nouă măsură de austeritate a fost lansată de edilul de la Sibiu, asemenea celor luate în trecut de guvernarea Boc–Băsescu. Prezidențiabilul PNL–PDL amenință cu blocarea creșteriilor de pensii, salarii și ajutoare sociale, dacă ajunge președinte, pentru că statul nu are puterea financiară de a suporta măsuri de echitabilitate socială.

Klaus-Ghinion-Iohannis a declarat că măsurile adoptate de către guvernul Ponta în ceea ce privește ridicarea nivelului de trai sunt doar niște demersuri de campanie electorală. Mai exact, edilul de la Sibiu se opune majorării pensiilor, salariilor și dublării alocațiilor copiilor aflați într-o situație precară pentru că nu sunt bani la buget.

Citeşte şi: Iohannis e atât de interesant încât nu poate atrage atenția nici cu anunțuri de „ucidere” a parlamentarilor

Încercarea lui Victor Ponta de a susține economic cetățenii prin demersuri de reparație socială este dezmințită de Iohannis care vrea să anuleze aceste măsuri din lipsă de fonduri. Astfel, dacă Iohannis va câștiga alegerile prezidențiale, va readuce politica austeritării duse de guvernarea PDL - Băsescu sub o altă formă.

Prin urmare, Klaus Werner Iohannis nu dorește ca România în următorii 5 ani să beneficieze de următoarele măsuri pozitive ale guvernului Ponta: indexarea pensiilor cu 5% de la 1 ianuarie 2015, reducerea constribuțiilor de asigurări sociale (CAS) cu 5 puncte procentuale, majorarea salariului minim pe economie la 1 000 lei.

Citeşte şi: Cum a recunoscut Băsescu, subtil, înțelegerea cu Iohannis încă din primul tur


Totodată, candidatul PNL-PDL urmărește blocarea creșterii de la 1 ianuarie 2015 a indemnizațiilor persoanelor cu handicap, respectiv dublării atât a alocației de hrană zilnică pentru 60.000 de copii aflați în sistemul de protecție socială, cât și a alocației de hrană zilnică pentru aproximativ 43 000 de persoane adulte cu dizabilități sau care se află în centrele de înrijire ale statului.

În schimb, candidatul ACL vine cu un program prezidențial în valoare de 6,6 miliarde de euro ce nu cuprinde măsuri de dezvoltarea economică a tării. Proiectul politic al lui Iohannis este unul bazat pe înșelarea așteptărilor cetățenilor prin aruncarea în ochii electoratului numai cu minciuni.

Căci da, realitatea politică de pe partea dreaptă a eșichierului politic este manevrată de președintele demis Traian Băsescu prin marioneta Klaus Iohannis.  Candidatul PNL – PDL este continuatorul regimului Băsescu ce vrea să readucă în România măsurile de austeritate prin blocarea creșteriilor de pensii, salarii și ajutoare sociale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 oct, 2014
askmenoquestions
Averea lui Johannis
Johannis a spus ca socrul sau era blanar. Romania comunista nu era o tara a blanurilor. In mare voga in anii '70 si '80 erau cojoacele, deci e mult mai probabil ca socrul sau sa fi fost cojocar. Sibienii erau renumiti pentru frumusetea cojoacelor pe care le confectionau si ei aprovizionau toata tara in mod clandestin, fiindca, oricat ai fi cautat, nu gaseai cojoace in magazine. Un cojoc se vindea cu circa 5000 lei, ceea ce insemna peste 2 salarii medii in anii '70 si aproape 2 salarii medii in anii '80. De ce i-o fi rusine lui Johannis sa recunoasca faptul ca numai socrul sau este la originea averii sale?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ