Cum a recunoscut Băsescu, subtil, înțelegerea cu Iohannis încă din primul tur

| 29 oct, 2014

Nu există nicio îndoială că, în cel de-al doilea tur de scrutin, Traian Băsescu, Elena Udrea și toți apropiații lor vor face zid în jurul candidatului ACL și front comun împotriva lui Victor Ponta.

Era previzibil ca Traian Băsescu să își programeze o serie de ieșiri publice și/sau participări pe le diferite emisiuni TV a căror miză este, desigur, aceea de a o crește din punct de vedere electoral pe favorita sa, Elena Udrea. În această logică se înscrie și participarea șefului statului la emisiunea Adevărul Live de marți, când Traian Băsescu a îmbrăcat – pentru a câta oară – haina agentului electoral.

Numai că tentativele lui Traian Băsescu de a-i crea un culoar prezidențiabilei PMP și de a încerca totodată un transfer al capitalului său politic către Elena Udrea sunt până la urmă doar niște pretexte. Fiindcă, de fapt, calculul real al șefului statului este cu totul altul, așa cum o arată chiar declarațiile sale din cadrul emisiunii. „Nu mă treceţi în categoria naivilor care cred că Elena Udrea poate câştiga alegerile prezidenţiale”, a subliniat Traian Băsescu. Apoi, președintele supralicitează și declară că, pentru el ”e important să obţină un rezultat cu care se poate consolida PMP-ul, care este un partid firav".

Citeşte şi: Cum l-a convins Elena Udrea pe Traian Băsescu să se răzgândească peste noapte

Mesajul poate fi decodificat doar într-un singur sens – susținerea pentru Elena Udrea poate fi subsumată înțelegerii cu Klaus Iohannis. Cu alte cuvinte, nu există nicio îndoială că, în cel de-al doilea tur de scrutin, Traian Băsescu, Elena Udrea și toți apropiații lor vor face zid în jurul candidatului ACL și front comun împotriva lui Victor Ponta.

Pentru cei sceptici, care încă mai aveau îndoieli, declarațiile lui Traian Băsescu devoalează în toată splendoarea blatul dintre șeful statului și cel care vizează să-i ia locul la Cotroceni. Mai precis, Klaus Iohannis nu este nici pe departe acea alternativă cu care îi tot amăgește pe români, ci doar un continuator al mandatului lui Traian Băsescu, sub coordonatele conflictului și al crizelor politice.

Citeşte şi: Klaus Iohannis şi Traian Băsescu nu se mai ascund. Rendez-vous în miezul zilei la reşedinţa preşedintelui

Iar înțelegerea subterană Băsescu-Iohannis este probată și de edilul sibian, nu doar de șeful statului. Candidatul ACL l-a cauționat în repetate rânduri pe liderul de la Cotroceni, cea mai recentă dovadă în acest sens fiind declarația sa cu privire la imixtiunile în justiție, acolo unde Klaus Iohannis îl indică pe Victor Ponta drept vinovat, în timp ce în cazul lui Traian Băsescu vorbește doar despre o simplă ”scăpare”, asta deși intrările șefului statului cu bocancii în treburile justiției sunt de notorietate în cei 10 ani de mandat.

În final, toate acţiunile lui Klaus Iohannis din ultima vreme prin care liberalul girează comportamentul lui Traian Băsescu au în spate un calcul meschin de natură electorală. Primarul municipiului Sibiu acceptă cu iresponsabilitate ca şeful statului să transforme Administraţia Prezidenţială în sediul de campanie al Elenei Udrea, sperând că astfel Traian Băsescu şi favorita acestuia îi vor aduce pe tavă câteva procente care să îi sporească zestrea electorală în turul al doilea în faţa lui Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 oct, 2014
gabi
Vrei sa fii asigurat financiar toata viata?
Oferta locuri de munca in toata tara! Oamenii s-au convins de seriozitatea noastra, pentru ca le-am oferit pe loc dovada platii si contract legal! Primele castiguri au fost deja expediate! Oferta NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati lunar 300 dolari, lucrand simplu, 3 ore pe zi, ca operator online! Va trimitem detalii mai multe, dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
29 oct, 2014
Tiberiu
Cum a recunoscut Băsescu, subtil, înțelegerea cu Iohannis încă din primul tur
Bravos, stimate domnule Chelemen. Până acuma credeam că stimatul domn Cristoiu (cum care?, acela, tatăl puilor de găină născuți vii!) este cel mai mare scenarist din Românica. Am greșit, mea culpa, dumneavoastră-l surclasați. Felicitări!
29 oct, 2014
cantautor
si care ar fi problema dle Chelemen?
29 oct, 2014
ferenczy
subtil Basescu,Chelemen este singurul care s-a "prins"
destept Chelemen asta...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ