Adrian Sârbu negociază în numele lui Iohannis cu Băsescu, folosind Gândul și pe Liiceanu

| 29 oct, 2014

În redacția Gândul pare să bată de câteva zile un vânt de înnoire, politica editorială a publicației online părând a merge într-o direcție nouă. Un prim element în acest sens este reprezentat de modul în care jurnaliștii de acolo se iau mai recent de campania Elenei Udrea, utilizând comentarii răutăcioase la adresa fostei domne Cocoș și a imaginii pe care aceasta încearcă să o promoveze.

Acest fapt trebuie pus în context, până în prezent atitudinea celor de la Gândul la adresa candidatului PMP fiind una destul de echidistantă.

Al doilea episod este reprezentat de modul în care, cam în aceeași perioadă în care doamna Udrea era făcută cu ou și cu oțet, s-a început promovarea scrisorii deschise destinată lui Victor Ponta și scrisă de Gabriel Liiceanu, care de altfel a și dat un interviu la Gândul Live. Modul în care declarațiile făcute de poate cel mai loial intelectual băsist au fost prezentate de jurnaliștii publicației on-line nu reprezintă altceva decât o încercare de a acredita ideea că și Liiceanu este mai nou un susținător de-al lui Klaus Iohannis.

Chiar și în legătură cu caracterizarea făcută de Liiceanu depre Monica Macovei, pe care de altfel o susține fără rezerve, cei de la Gândul au accentuat până la refuz că ar fi: „un om derutat, aruncat în acest rol (de candidat la prezidențiale – n.red.). Monica Macovei nu are o experienţă de om politic, în sensul participării intense la viaţa unui partid.[…] Din punctul ăsta de vedere ceilalţi sunt mult mai bine antrenaţi”. Interesant este că în afară de această idee, Gabriel Liiceanu continuă să o considere pe Monica Macovei drept cel mai corect dintre candidați.

Citeşte şi: Gânditorii lui Adrian Sârbu și ”sugestiile” lor presante la adresa Justiției

Astfel, avem imaginea completă a unui efort de manipulare subtil, pe care publicația fondată de Cristian Tudor Popescu îl încearcă. Lucrurile devin și mai clare dacă avem în vedere că Gândul face parte din Mediafax Group, adică ce a mai rămas sub controlul lui Adrian Sârbu după ce a vândut Media PRO.

În anii ’90, Sârbu a reprezentat, datorită trustului pe care îl controla, unul din oamenii cu infuență în politica românescă. Se spune că în 1996 unul din elementele care au condus la victoria în alegeri a lui Emil Constantinescu a fost reprezentat de sprijiinul mai mult sau mai puțin vădit acordat de instituțiile de media controlate de omul de afaceri. Plata sa a venit sub forma celebrei Ordonanțe de Urgență emisă de guvernul Radu Vasile prin care Media PRO era scutită de plata anumitor taxe de legate de publicitate și care a fost în sfârșit respinsă de actuala majoritate parlamentară.

Acum, se pare că Sârbu încearcă din nou să revină la vechile metehne și crede că mai are capacitatea de a influența decisiv rezultatul alegerilor. Astfel, el a început prin intermediul instituțiilor de media să transmită o serie de semnale mai mult sau mai puțin subtile ale căror țintă este în final Traian Băsescu.

Cei de la Gândul au reușit să o lovească pe favorita principală a șefului statului și să facă din Gabriel Liiceanu un susținător al lui Klaus Iohannis. Astfel, mesajul pe care Traian Băsescu ar trebui să îl înțeleagă este acela că ar trebui să renunțe înainte de primul tur la atacurile la adresa liderului ACL și să îi acorde acestuia tot sprijinul. Cât despre Adrian Sârbu, acesta nu reprezintă decât intermediarul între candidatul dreptei și actualul șef al statului, probabil crezând că nu și-a pierdut calitățile de sforar.

Citeşte şi: Unde s-a ajuns – oamenii lui Sârbu cer desființarea Parlamentului

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ