Klaus Iohannis, pericol pentru economia națională

| 29 oct, 2014

Klaus Iohannis a preluat modelul consacrat al președintelui Traian Băsescu de a da cu noroi în guvern și aruncă în spațiul public o fumigenă cu scopul de a mai distrage atenția românilor de la faptul că nu-l recomandă nimic pentru a deveni președintele României.

Stabilitatea și predictibilitatea economică reprezintă două deziderate pe care orice politician care accede la funcția supremă în stat trebuie să lw aibă în vedere. Creșterea și dezvoltarea economică a țării nu trebuie să fie afectate de momentul alegerilor prezidențiale, iar până una alta, una e să promiți marea cu sarea și alta e să influențezi negativ parcursul economiei naționale. În ceea ce-l privește pe Klaus Iohannis, acesta a bifat în ieșirile sale ambele tipuri de atitudine iresponsabilă.

Cu câteva zile înainte de alegeri, candidatul ACL virează brusc de la tema Educației la Economia Națională, poziționare care nu putem zice că-l avantajează. După ce a făcut o trecere în revistă a promisiunilor electorale pe teme economice, aducând România în procedură de deficit bugetar, cu o gaură în bugetul de stat de 6 miliarde de euro, doar din pix, în paginile proiectului său prezidențial, Iohannis schimbă strategia. Lipsa credibilității din cauza gafelor făcute, în măsură să demonstreze că nu are nici cea mai mică idee de modul în care funcționează motorul economic al țării, dar și a faptului că viziunea sa este susținută de aceiași politicieni care au adus austeritatea la nivel de politică națională și românii în sapă de lemn, îl obligă pe prezidențiabilul ACL să adopte o altă atitudine cu privire la această temă de campanie.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS PROGRAM PREZIDENŢIAL. Cum arată "România lucrului bine făcut"

Zis și făcut! Iohannis a preluat modelul consacrat al președintelui Băsescu de a arunca cu noroi în guvern și aruncă în spațiul public o fumigenă cu scopul de a mai distrage atenția românilor de la faptul că nu-l recomandă nimic pentru a deveni președintele României. Din nefericire, însă, pentru noi toți, atacurile nefondate ale lui Iohannis pot afecta stabilitatea și predictibilitatea economică atât de vitale. Iresponsabilitatea declarațiilor prezidențiabilului ACL, conform căruia de anul viitor vor crește taxele și impozitele, îl transformă într-un real pericol pentru economia națională.

Este evident că puținul timp care a mai rămas până la momentul decisiv al alegerilor îl presează pe Iohannis, care, în disperare de cauză, se arată dispus să arunce în aer și economia națională pentru a se vedea instalat în fotoliului de la Cotroceni. Candidatul ACL dorește să genereze scandal, lucru deosebit de riscant atunci când vorbim despre economie, așa cum a subliniat și ministrul Finanțelor care l-a contrazis pe Iohannis – „Este regretabil faptul că un candidat politic pune interesele electorale mai presus de orice, acreditând drept certitudini informații false, preluate, parțial, de la un post de televiziune, fără a face o minimă verificare. Anunturile făcute sunt doar minciuni, pe care doresc să le resping categoric. Este o lipsă de responsabilitate și o dovadă de viziune pe termen scurt, impardonabile chiar și în context electoral”. Ce s-ar fi întâmplat totuși dacă mediul de afaceri ar fi fost atent la semnalele lui? Oare Iohannis nu-și dă seama că perclitează iresponsabil investițiile, ceea ce se traduce negativ la nivelul creșterii economice?

Citeşte şi: Klaus Iohannis candidat. Confesiunea religioasă – o problemă pentru Klaus Iohannis în relaţia cu electoratul

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 oct, 2014
Mircea
Ma iau spumele
Ma iau spumele cand vad cata prostie... Asta cu taxele a facut-o psd cu rata de calcul a accizelor, taxa pe stalp acciza noua pe combustibili etc.
"Stabilitate si predictie economica" ma faci sa rad mai ... tu asculti ce declaratii sunt date de mediul de afaceri??? ce ii opreste sa investeasca?. Basca am intrat in Recesiuneeeee. Mai oameni sunteti prea tineri sa va vindeti deja. Pacat
29 oct, 2014
Nelamuritu
Da D-l Ponta si D-na Petrescu?
29 oct, 2014
Rodica
Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
29 oct, 2014
Petru Crad
Ce inseamna www.obiectiv.info?
Sunteti obiectivi sau aveti un obiectiv trasat de PSD?

PS
Nu primesc ajutoare (pomeni pt. nemunca) de la PSD.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ