PREZIDENŢIALE. Iohannis: Ponta să prezinte bugetul, altfel bănuim că nu are nicio gândire pentru 2015

| 28 oct, 2014

Candidatul ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis, i-a solicitat premierului Victor Ponta să prezinte Parlamentului până la 15 noiembrie proiectul de buget pentru anul 2015, punctând că în caz contrar bănuieşte că Guvernul 'nu are nicio gândire' pentru anul viitor, ceea ce ar fi extrem de grav.

El a precizat într-o conferinţă de presă că, potrivit calculelor realizate cu specialişti, 'gaura' din buget care trebuie acoperită pentru reducerea deficitului, reducerea CAS, creşterea promisă de premierul Victor Ponta a pensiilor, salariilor şi a indemnizaţiilor este de aproximativ 15 miliarde de lei.

În acest context, Iohannis a amintit că duminică a precizat într-o conferinţă de presă să se teme de o creştere a impozitelor şi a taxelor din partea Guvernului prin care s-ar acoperi această sumă, iar prim-ministrul a ieşit luni şi a spus că nu este vorba despre aşa ceva.

'În cazul acesta, domnule prim-ministru, poftiţi, vă rog, în Parlament cu proiectul de buget ca să ne dăm seama şi noi totuşi de unde şi cum vreţi să gestionaţi bugetul ţării, acoperind această sumă de 15 miliarde de lei. După părerea mea, orice altă discuţie pe această temă nu-şi mai are rostul din partea Guvernului. Noi am vrea să credem că nu creşte impozite, nu creşte taxe, nu creşte cota unică - atenţie este o discuţie care s-a purtat într-o vreme între specialişti să se acopere această gaură prin creşterea cotei unice. Noi credem că cel mai simplu este să vină cu bugetul în Parlament domnul prim-ministru, să lămurească lucrurile, Parlamentul să aprobe bugetul şi atunci toată lumea ştie ce se va întâmpla în 2015, altfel bănuim că Guvernul Ponta nu are nicio gândire pentru anul 2015, ceea ce ar fi extrem de grav', a spus liderul PNL.

El a precizat că ACL nu va propune un proiect alternativ de buget, precizând că în acest caz trebuie să răspundă Guvernul.

'Dacă nu vine prim-ministrul Victor Ponta până în 15 noiembrie cu bugetul, eu sunt de părere că nu va mai veni, că nu va mai fi prim-ministru, nu va fi nici preşedinte, va fi ....', a conchis Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ