De ce candidează MONICA MACOVEI: "M-a speriat pur și simplu gandul că Victor Ponta poate ieși președinte"

| 28 oct, 2014

Monica Macovei a dezvăluit motivul pentru care candidează la alegerile prezidențiale într-un interviu acordat Metropotam. Candidatul independent a declarat că a speriat-o gândul că Victor Ponta are șanse să ajungă președintele României.

Ce v-a determinat sa candidati pentru presedintia Romaniei?

De ce credeti ca ati face o treaba buna tocmai din aceasta functie si nu din alta: ministru, avocat al poporului, parlamentar, europarlamentar etc.?

Primul motiv pentru care am decis sa candidez a fost pentru ca doresc sa continui si sa intensific lupta anti-coruptie, deoarece coruptia a devenit o amenintare la adresa sigurantei si bunastarii tuturor romanilor.

Al doilea motiv pentru care am decis sa candidez a fost ca Romania sa isi continue directia spre vest, sa devina o forta in Uniunea Europeana, sa isi intareasca prezenta in NATO si sa consolideze parteneriatul strategic cu Statele Unite. Relatia cat mai stransa cu vestul este singura noastra protectie in fata unei Rusii tot mai agresive si expansive.

Am luat decizia de a candida in momentul in care am vazut ca nu ma regasesc, ca cetatean, in nici unul dintre potentialii candidati si am vazut ca partidele au facut blat sa iasa Ponta presedinte.

M-a speriat pur si simplu gandul ca Ponta poate iesi presedinte, el fiind protectorul coruptilor si dorindu-si sa duca tara spre Rusia si China. Romania si romanii merita un presedinte onest, responsabil, incoruptibil, nu un mincinos si aparator al coruptilor ca Ponta.

Daca va uitati la CV-ul meu veti vedea ca am facut lucruri cat de bine s-a putut, oriunde am fost.

Dupa ce am iesit din procuratura, vazand abuzurile care s-au facut pe timpul lui Iliescu, am devenit avocat pentru drepturile omului. Am fost presedintele APADOR-CH si ca avocat am cele mai multe cazuri castigate la CEDO, aparandu-i pe romanii abuzati de stat.

Ca Ministru al Justitiei am creat DNA, care se lupta cu marea coruptie, si am trecut legile care au pus bazele reformei in justitie. Cat timp am fost ministru am promovat procurori integri, incoruptibili, care vedeti ca si-au facut treaba.

Ca europarlamentar am fost, de departe, cel mai activ europarlamentar roman, cu 40 de legi de adoptate. Oriunde am lucrat am reusit.

Ca presedinte imi voi face treaba la fel de bine, dedicandu-ma trup si suflet pentru bunastarea acestei tari, asa cum am facut-o mereu.

Nu ati fost aleasa niciodata direct intr-o functie: pana acum ati candidat pe liste (europarlamentare) sau ati fost numita (ministerul justitiei).

Ce anume v-a facut sa capatati increderea necesara pentru a candida la o functie pentru obtinerea careia e nevoie de cel mai mare numar de voturi?

Cand am luat decizia de a candida, primul lucru la care m-am gandit a fost viitorul acestei tari. A fost un risc pe care mi l-am asumat, dar am facut-o pentru tara.

Mi-am dat seama de pericolul care paste Romanie daca iese Ponta presedinte in urma acelui blat intre partide, asa ca m-am decis sa candidez pe ultima suta de metri. In august eu aveam programata o vizita in Statele Unite pe care a trebuit sa o anulez.

Au fost, apoi, prietenii din jurul meu care au avut incredere in mine si in acest proiect si m-au sustinut de la bun inceput.

Calatoriile prin tara si intalnirile cu oamenii simpli mi-au confirmat ca am luat o decizie buna.

Oamenii vor un presedinte al lor, al oamenilor, nu al partidelor politice. In plus de asta, oamenii vor o altfel de clasa politica si ma bucur ca prin candidatura mea le-am dat speranta ca se poate face si o altfel de politica. O politica in folosul si pentru binele oamenilor, nu al coruptilor din partide.

Cum va arata Romania peste 5 ani, daca castigati alegerile?

La incheierea primului meu mandat de presedinte, Romania va fi o tara mai putin corupta, cu o clasa politica reformata in buna parte, cu mai multi bani la buget, de unde vom putea da salarii mai mari profesorilor si doctorilor, vom putea mari pensiile si alocatiile fara a ne imprumuta.

De asemenea, la finalul primului meu mandat vom avea cel putin o autostrada care va lega Constanta de Oradea si Arad.

Nu in ultimul rand, la finele primului meu mandat de presedinte vom avea investiile straine in Romania, pentru ca va exista predictibilitate fiscala si stabilitate.

Investitiile straine vor produce locuri de munca care vor da speranta tinerilor din Romania sa ramana in tara si, de ce nu, celor din diaspora sa se intoarca.

Citește interviul integral pe metropotam.ro.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ