Ponta, despre DNA: Mă bucur foarte mult că sunt anchete, avem pentru toate televiziunile

| 28 oct, 2014

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a afirmat ca se bucura foarte mult pentru faptul ca procurorii DNA efectueaza anchete si investigatii in toate domeniile, considerand ca, astfel, televiziunile se pot orienta catre ce subiect doresc si "nu ramane nimeni fara stiri".

El a raspuns la solicitarea presei de a comenta perchezitiile initiate de catre DNA la companii de stat din sectorul feroviar.

Ponta a intrebat retoric daca presa considera ca DNA trebuia sa il informeze pe el despre acest caz si a precizat ca nu poate spune nimic pe aceasta tema decat faptul ca se bucura ca sunt efectuate investigatii in toate domeniile.

"Nu pot sa spun nimic altceva decat ca ma bucur foarte mult ca, iata, sunt anchete, se fac investigatii, avem pentru toate televiziunile. La Antena este Cocos cu Niro, la Realitatea e Hrebenciuc, deci aveti pentru toti, e foarte bine, nu ramane nimeni fara stiri", a spus Ponta.

Procurorii DNA au facut, marti dimineata, 22 de perchezitii in Bucuresti si judetele Ilfov, Cluj si Galati, fiind vizate si sediile CFR Calatori si CFR Marfa, precum si SC Transferoviar Calatori, intr-un dosar privind infractiuni de coruptie comise in perioada 2012-2014.


Camera Deputatilor a luat act, luni, de demisia lui Viorel Hrebenciuc din Parlament. Hrebenciuc, pentru care DNA a cerut incuviintarea arestarii preventive in doua dosare, si-a depus in 21 octombrie demisia din Parlament.



DNA a cerut aviz de la Camera Deputatilor pentru arestarea preventiva a lui Viorel Hrebenciuc in dosarul privind retrocedarile ilegale de paduri, precum si in dosarul in care este acuzat de instigare la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, trafic de influenta, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si cumparare de influenta. In acelasi dosar, Dan Sova este urmarit penal pentru trafic de influenta.



La randul lor, omul de afaceri Dorin Cocos si primarul municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, au fost retinuti pentru trafic de influenta si spalare de bani, iar Gabriel Sandu, ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, pentru luare de mita in forma continuata si spalare de bani.



Si omul de afaceri Nicolae Dumitru a fost retinut pentru trafic de influenta si spalare de bani, fiind acuzat ca si-ar fi exercitat influenta asupra lui Serban Mihailescu si Dan Nica, membri ai Guvernului la data faptelor, pentru a obtine incheierea contractului de inchiriere a licentelor Microsoft.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ