România TV.net: VICTOR PONTA îşi va depune MANDATUL de lider al PSD dacă nu câştigă prezidenţialele

| 28 oct, 2014

Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC la Preşedinţia României, declară, într-un interviu pentru RomaniaTV.net, că, în cazul în care nu va câştiga cursa pentru Cotroceni, îşi va depune mandatul de lider al PSD.

RomaniaTV.netLiviu Dragnea vrea să candideze pentru funcţia de preşedinte al PSD dacă veţi câştiga prezidenţialele. Lăsaţi PSD pe mâini bune?

Victor Ponta: PSD nu e un partid pe care un lider il „lasa” celorlalti. E cel mai mare partid din Romania si liderii sunt alesi in mod deschis, transparent, in structurile statutare.

Dosarele penale făcute pe bandă rulantă membrilor PSD vă afectează în competiţia prezidenţială?

Sustin independenta justitiei, asa cum am facut-o intotdeauna! Si cred ca lupta anticoruptie trebuie consolidata.

Citeşte şi: Sebastian Ghiţă şi Liviu Dragnea candidează pentru şefia PSD

De ce ar trebui românii să vă voteze?

In acesti ani, am reusit, ca prim-ministru, sa pun Romania pe o directie mai buna. De la tara intrata in deriva din cauza austeritatii, anul trecut am ajuns economia cu cea mai mare crestere din UE. De la absorbtia dezastruoasa de 7%, am ajuns la peste 40%. Am dat inapoi salariile şi pensiile tăiate în 2010, am creat peste 200.000 de noi locuri de munca, am redeschis spitale si am marit bugetele pentru educatie si sanatate, am crescut salariul minim, am scazut TVA si CAS. Am scos tara din izolare si lucram, in prezent, la mari proiecte de investitii.

Am realizat toate acestea avand la Controceni un inamic hotarat sa ne blocheze fiecare miscare. Insa Romania are o nevoie de o echipa de lideri care sa o traga in aceeasi directie. Vreau si pot sa fiu presedintele care ii uneste pe romani in jurul obiectivelor comune ca natiune.

Care este principalul punct slab al contracandidatului dvs.,  Klaus Iohannis?

Am avut incredere in el, dar s-a inconjurat de cei care au taiat pensii si salarii, care i-au ingenuncheat pe romani prin masuri dure de austeritate si care au izolat Romania in Europa si in lume.

Dacă nu câştigaţi alegerile, vă puneţi pe masă mandatul de preşedinte al PSD?

Categoric da!


Citeste mai mult pe RTV.NET

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ