KLAUS IOHANNIS: Să nu-şi imagineze cineva că doar din salariu şi din meditaţii am cumpărat şase case

| 28 oct, 2014

Candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, a declarat marţi că pentru cumpărarea celor şase case pe care le deţine a avut şi venituri din chirii, nu doar din salariu şi meditaţii.

"Salariul de profesor a contat foarte puţin, meditaţiile au contat un pic. Soţia mea şi cu mine am pornit de la un apartament de patru camere la bloc în centrul Sibiului. O valoare semnificativă, plus banii adunaţi de la nuntă, din care am reuşit să ne cumpărăm casa în care locuim şi astăzi. Nici n-am cumpărat-o din prima, am cumpărat-o pe bucăţi. După care am reuşit să cumpăr apartamentul din zona unde am locuit înainte pe legea care permitea vânzarea locuinţelor de stat în condiţii foarte avantajoase - probabil vă amintiţi că acele locuinţe au avut valori foarte, foarte mici. Le-am plătit din salariu. Pentru prima casă pe care am achiziţionat-o, diferenţa ce n-am obţinut din valoarea locuinţei de la bloc, sigur, am muncit foarte mult. Şi acolo au fost banii din meditaţii, pentru diferenţă. După care am avut ocazia să cumpărăm o jumătate de casă de la un prieten care moştenise. (...) După ce am reuşit să cumpăr acea jumătate de casă, din chiriile adunate deja din două am avut o situaţie foarte bună, am găsit o închiriere foarte avantajoasă cu plata chiriei în avans şi am reuşit să cumpăr încă un apartament, care, iarăşi, cu chiriile puse una lângă alta am reuşit până la urmă să cumpăr şi ultimele două căsuţe, că nu sunt case, câte 60 de metri pătraţi. Dar am considerat că este o investiţie bună pentru mine şi pentru familia mea", a relatat Iohannis.

Liderul liberal a precizat că el i-a cunoscut pe cei de la care a achiziţionat imobilele iar în această situaţie a beneficiat de condiţii foarte avantajoase.

"Eu sunt sas, etnic german. I-am cunoscut pe oamenii de la care am cumpărat aceste imobile şi situaţia din Sibiu a fost una specială. Majoritatea saşilor au plecat sau au vrut să plece. Condiţiile pentru mine, care am fost în relaţii directe cu oamenii, au fost foarte avantajoase. În ziua de astăzi ar fi cu totul altceva", a afirmat candidatul ACL.

Iohannis a adăugat că situaţia sa financiară a fost mai bună "de la început".

"Să nu-şi imagineze cineva că din salariul de dascăl şi din meditaţii se pot face aceste lucruri. Este evident nevoie de mai mult şi eu am avut noroc în viaţă că am avut de la început mai mult".

Citește și: Klaus Iohannis: 47 de ani de muncă pentru o casă sau doar corupție?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ