Vasile Blaga face echipă cu ”arestabilii” din PNL?

| 28 oct, 2014

Se mai spune pe bună dreptate că politica este și arta compromisului. Doar că mulți dintre politicieni nu sunt capabili de compromisuri fără a se compromite. Este și cazul lui Vasile Blaga, buldogul credincios al lui Traian Băsescu.

Până nu cu mult timp în urmă, Vasile Blaga era unul dintre cei mai vocali critici la adresa PNL, aruncând acuzații grave în direcția liderilor formațiunii. N-a trecut mult timp și același președintele PDL a aplicat un sărut pe obrazul PNL-ului pe care îl scuipase, prin parafarea protocolului de constituire a ACL și al funziunii dintre liberali și democrat-liberali.

Iar cea mai elocventă probă a comportamentului duplicitar al lui Vasile Blaga o relevă stenogramele Wikileaks, unde liderul democrat-liberal îi bârfea cu patos pe actualii parteneri liberali în discuțiile cu oficialii americani. ”Amândoi sunt îngrozitori. Orban ar trebui să fie arestat pentru că a depășit bugetul ministerului cu 600 milioane de euro. Antonescu este un bun orator, dar este leneș și lucrează doar două ore pe zi, iar asta numai dacă are chef", se arată într-una din stenograme. De menționat că, în momentul în care făcea aceste declarații, în 2009, Vasile Blaga era șef de campanie al lui Traian Băsescu, iar acum, în 2014, ocupă aceeași funcție pentru Klaus Iohannis.

Ce ne spune, de fapt, Vasile Blaga? Nici mai mult nici mai puțin decât că acum este dispus și disponibil în a face casă bună cu liberalii, pe care în urmă cu numai câțiva ani îi considera pușcăriabili, așa cum afirma despre Ludovic Orban, pe atunci ministru al Transporturilor. Cum poate justifica Vasile Blaga această schimbare bruscă de macaz? Desigur, asemenea mentorului săi politic, a avut loc probabil o ”reevaluare”, iar Ludovic Orban a devenit din arestabil un partener politic cum nu se poate mai frecventabil. Rămâne însă de văzut cum se va raporta electoratul la aceste reconsiderări dubioase de atitudine.

În general, este știut că politicienii au memorie scurtă, însă atitudinea lui Vasile Blaga sugerează fără echivoc caracterul său perfid. Nu poți să pretinzi o relație onestă de parteneriat politic cu PNL din moment ce în 2009 îi făceai cu ou și cu oțet pe aceiași liberali pe care azi în consideri aliați politici. În plus, nu trebuie uitat că vorbim despre o împăcare de conjunctură după o relație cu năbădăi, din moment ce tot liberalii au ieșit cei mai șifonați din Alianța DA, destructurată de Traian Băsescu și liderii PDL.

Până la o confirmări oficiale în ceea ce îi privește pe arestabilii liberali, cert este că PNL-ul se confruntă deja cu serioase probleme de imagine ca urmare a dosarelor instrumentate de justiție. Mai întâi, vorbim despre dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis asupra căruia ICCJ urmează a se pronunța pe 18 noiembrie, dosar care îi dă fiori reci pe șira spinării prezidențiabilului ACL. Apoi, vorbim despre deciziile Justiției în cazul unor lideri liberali din teritoriu precum Horea Uioreanu, Aristotel Căncescu sau Romeo Stavarache care fie au fost reținuți, fie se află în arest la domiciliu, imagine ce subliniază coordonatele penale sub care se derulează parteneriatul politic dintre PNL și PDL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ