Klaus Iohannis: Cu siguranță ANGELA MERKEL va veni în țară când voi fi preşedintele României

| 28 oct, 2014

Candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, a afirmat marţi că Angela Merkel, cancelarul german, nu va veni în România pentru campania sa electorală, aşa cum au existat informaţii, ci va vizita ţara noastră după ce el va deveni preşedinte.

"Cu siguranţă (Angela Merkel - n.r.) va veni când voi fi preşedintele României şi voi folosi toate relaţiile pe care le am cu politicieni din toată lumea pentru a putea să creez un profil mult mai bun, mult mai vizibil şi mult mai pozitiv al României. În campania electorală nu cred că este cazul şi nu am insistat pe aşa ceva", a afirmat Iohannis la Ştirile Pro TV.

El a adăugat însă că politicienii din Partidul Popular European sunt de partea sa şi îşi doresc să câştige alegerile şi că pentru turul al II-lea va veni în România şeful acestei formaţiuni, Joseph Daul.

În privinţa susţinerii din partea Statelor Unite ale Americii, Iohannis a precizat că a discutat cu "toţi oficialii" de la Ambasada americană din Bucureşti, cărora le-a expus proiectele sale iar aceştia "şi-au dat seama" că el corespunde "profilului de preşedinte cu care ar dori să colaboreze".

"Sunt convins că preşedintele României este ales de români, dar sunt convins în aceeaşi măsură că, din întâlnirile pe care le-am avut cu oficiali din Statele Unite, şi-au dat seama că eu corespund profilului de preşedinte cu care ar dori să colaboreze. (...) Am discutat şi despre situaţia politică şi evident, aşa cum sunteţi dumneavoastră interesat să vedeţi ce vreau eu, ce proiecte am, ce planuri am, exact în acelaşi fel şi în mod natural sunt interesaţi şi partenerii noştri", a explicat Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ