ACL nu doarme bine noaptea și se vede

| 28 oct, 2014

De la începutul acestei competiții electorale, comunicatorii ACL în frunte cu Klaus Iohannis și trecând prin grupul de lideri din imediata sa apropiere au reprezentat un izvor aproape nesecat de gafe de comunicare și de momente penibile.

De la declarația lui Iohannis că este un politruc și trecând, de exemplu, prin prezentarea făcută candidatului ACL de către Leonard Orban, liderii Alianței și-au dovedit în mod constant lipsa de valoare.

Un astfel de moment s-a consumat și sâmbătă, protagonista fiind de această dată deputatului PDL de Satu Mare, Andreea Paul. În timpul unui miting electoral desfășurat la Cluj Napoca, ea a declarat pe un ton specific acestui gen de manifestare publică: „Pariez pe Iohannis, pariez pe decentă, pariez pe respect, pariez pe educaţie. Votaţi Victor Ponta şi şapte zile să le spunem românilor să iasă cu toţii la vot! Pentru că noi dăm forţă viitorului României. Voi toţi. La victorie!”. Momentul a fost cu atât mai hilar cu cât pe scena se afla chiar candidatul ACL Klaus Iohannis, care pare să nici nu fi observat declarația.

Dintr-un anumit punct de vedere, liderii creștin-liberali precum doamna Paul trebuie înțeleși, ei aflându-se la câteva zile de alegeri văd aproape constant nu doar modul în care candidatul lor nu recuperează teren, dar scade din ce în ce mai tare în sondaje. Astfel, stresul, care oricum este inerent în campanie, atinge cote din ce în ce mai mari și, în final, apar momente penibile de genul celui produs de fosta consilieră a lui Emil Boc.

Însă, pentru ca situația să aibă toate elementele definitorii ale unei gafe politice majore, a trebuit să existe și o explicație venită de partea protagonistului principal, pe care de altfel doamna Paul a produs-o deja. Ea a declarat că „am spus NU. Din păcate, nu se aude totul pentru că am mişcat microfonul şi NU a fost rostit, se pare, la distanţă de microfon. Tot discursul este suport argumentativ pentru susţinerea lui Klaus Iohannis. Nu am cum să-l susţin pe Victor Ponta, omul care a betonat România în corupţie şi în mediocritate”.

Pentru cei care au văzut înregistrarea momentului, explicația Andreei Paul Vass nu are niciun pic de credibilitate, din moment ce aceasta ținea microfonul în mod corespunzător. Devine evident că reprezentanta ACL nu face altceva decât să încerce să își acopere greșeala prin detalii tehnice, nu că ar fi pentru prima dată când cineva din PDL face acest lucru. Alți foști democrat-liberali au ajuns miniștri ai Educației după ce au explicat la televizor cum stă treaba cu viteza pumnului prezidențial și cu pixelul albastru. Acum se pare că PDL-ul are pe lângă probleme video și unele probleme de ordin audio.

Ultima săptămână de campanie reprezintă momentul de maximă încordare în care candidații și toți cei din jurul lor vor să mai strângă câteva voturi și în care toate  declarațiile și evenimentele cu caracter electoral contează. Faptul că un lider ACL a făcut o asemenea gafă într-un miting extrem de important este semnificativ pentru disperarea de care opoziția dă dovadă pe ultima sută de metri a campaniei electorale. Oare câte asemenea momente vom consemna între cele două tururi ale alegerilor, când miza este cu adevărat importantă?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 oct, 2014
cantautor
PSD-ul doarme noaptea..dar actioneaza ziua
Viorel Hrebenciuc a fost arestat preventiv, miercuri, pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Viorel Hrebenciuc este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic şi cumpărare de influenţă, spălare a banilor, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi instigare la folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ