PNL mai bine ar sesiza lipsa de bun-simț

| 29 oct, 2014

Asistăm la un schimb de ”amabilități” dure între ACL și USD, ca de final de campanie electorală. În timp ce ACL nu precupețește niciun efort în încercarea de a-i smulge procente candidatului Victor Ponta, fiind deja cunoscute acuzele unui presupus blat cu televiziunea publică...

...pentru o simplă apariție în emisiunea Viața Satului, senatorul Georgică Severin și deputatul Mădălin Voicu, președintele Comisiei pentru cultură a Senatului, respectiv vicepreședintele Comisiei pentru cultură a Camerei Deputaților îl somează pe istoricul Andrei Muraru, autorul sesizării amintite, să demisioneze din poziția de membru al Consiliului Administrativ al Societății Române de Radioteleviziune, pe care parlamentarii respectivi o consideră incompatibilă cu poziția de consilier al candidatului la președinție Klaus Iohannis.

Cei doi i-au tăiat-o din scurt lui Andrei Muraru, semnalând că toate criticile acestuia sunt neavenite dar și răuvoitoare, în condițiile în care primul-ministru a avut un număr foarte redus de prezențe la televiziunea publică, în ultima perioadă, comparativ cu contracandidații săi.

“Domnul Andrei Muraru face, practic, propagandă pe bani publici din calitatea de membru în CA al SRTv în favoarea candidatului la Președinție al cărui consilier este. De aceea, considerăm că gestul firesc pe care domnul Muraru trebuie să îl facă este prezentarea demisiei din funcția de membru CA al SRTv, așa cum au procedat și alți membri ai Consiliului atunci când au ocupat poziții ce ar fi putut induce ideea de influență politică asupra pozițiilor exprimate ca reprezentanți în CA al televiziunii publice. Dacă analizăm numărul de apariții din ultima perioadă la Televiziunea Română ale premierului Victor Ponta, prin comparație cu cele ale domnului Klaus Iohannis, se va vedea că cel din urmă are, în mod cert, un număr mai mare de prezențe la TVR ” se arată într-un comunicat semnat de cei doi parlamentari.

În paralel, ACL s-a remarcat cu un protest pe care nu-l putem numi decât prostesc, afișând în parlament pancarte inscripționate ”Ponta, când îl grațiezi pe Voiculescu?”. Sensul la care se referă parlamentarii de dreapta este desigur procesul de intenție pe tema Legii amnistiei și grațierii, pe care n-au putut-o introduce pe ordinea de zi. Din păcate, la a doua lectură se înțelege că reprezentanții ACL în Parlament nu mai cred în șansele lui Klaus Iohannis și-l consideră deja pe Victor Ponta câștigătorul cursei prezidențiale, știut fiind că doar șeful statului are prerogative în zona grațierii.

În acest context, cireașa pe tort a venit dinspre Alina Gorghiu, devenită brusc extrem de pedantă și corectă explicând că Alianţa Creştin Liberală va cere CSM sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru declaraţiile făcute de premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu cu privire la ÎCCJ şi dosarul aflat pe rolul instanţei al lui Klaus Iohannis.

” A declarat candidatul Ponta Victor următorul lucru: că, în mod cert, Klaus Iohannis, contracandidatul său, va fi declarat incompatibil de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dacă aseară Traian Băsescu, preşedintele României cu care are un pact de coabitare spunea acelaşi lucru, astăzi cu copy-paste premierul a reluat declaraţiile. Spun că sunt de o gravitate fără precedent, motiv pentru care Alianţa Creştin Liberală solicită CSM sesizarea Inspecţiei Judiciare pe toate declaraţiile pe care în ultimele zile premierul le-a făcut. A atacat în multiple cazuri DNA spunând că este actor principal în această campanie electorală. A atacat instanţa de judecată spunând că trebuie să judece mai repede dosarul lui Klaus Iohannis”, a declarat Gorghiu, insistând că sesizarea va fi deopotrivă împotriva premierului și a președintelui. Având totuși în vedere cât de precaută a fost raportarea față de Traian Băsescu, atât din partea lui Blaga cât și din partea lui Iohannis, avem dubii majore că declarația de intenții a purtătorului de cuvânt al PNL se va materializa și altfel decât prin tracasarea lui Victor Ponta. În concluzie, rămâne extrem de neclară accepția liberalilor asupra luptei electorale. În timp ce lor le-ar fi permisă orice lovitură, oricât de joasă, adversarii acestora sunt demonizați pentru că nu se poartă cu mănuși...

Citeşte şi: În opinia basisto-iohannistilor, premierul nu are voie să apară la TV

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 oct, 2014
cantautor
PSD partid corupt...e bine,e de bun simt
Viorel Hrebenciuc,important lider PSD, a fost arestat preventiv, miercuri, pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă şi poate fi
atacată cu recurs.
evident,opereaza prezumtia de nevinovatie..
oricum ar fi,ii uram "La multi ani"

Viorel Hrebenciuc este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic şi cumpărare de influenţă, spălare a banilor, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi instigare la folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ