Însuși generalul Klaus mână-n luptă teracota-ngrozitoare

Pentru cei mai pedanți din fire, care auzind de specialiști nu se pot abține să nu-și aducă aminte de armata celor 15.000 de genii invizibile ale CDR, trebuie să le facem precizarea că, până la dovada contrară, armata de teracotă a ”generalului Iohannis” conține un singur specialist (în vocalizări extreme), în persoana incredibilului Ludovic Orban.

O prietenă aflată într-o convalescență prelungită și dificilă post simpatii liberale, spunea, profund dezamăgită de Klaus Iohannis, că, de când cu neamțul priponit la cârma PNL, în fiecare zi mai moare un mit. Personal, consider că cel mai important mit dărâmat de Santa Klaus-Ghinionistu' este acela al neamțului priceput, care măsoară -nu-i așa- de zece ori și taie o dată. Privind la cariera politică a candidatului ACL, scurtă dar plină de învățăminte alese, nu ne putem împiedica să constatăm că Iohannis a tăiat adeseori aiuristic, exact cum se spune că semnează primarul, dar fără să măsoare o singură dată.

La câteva zile distanță de primul tur de scrutin, castelul din cărți de joc pe care niște sforari din PNL ni l-au prezentat pe post de colosul din Rhodos se împrăștie în cele patru zări, spulberat de avântul ”omului de fapte” Iohannis, care și-a regăsit între timp cuvintele, unele mai proaste și mai nepotrivite decât altele...

La ultima conferință de presă, senin ca o zi de vară, ca și cum n-ar fi chiar el cel luat peste picior pentru mormanul de promisiuni făr' de număr, care făceau una peste alta un deficit dodoloț de "numai" 6,4 miliarde de euro, acest Luceafăr al ghinionului electoral și-a mai desfăcut o dată plenar aripile și ne-a explicat, apropos de buget, cum ”împreună cu specialiștii noștri am făcut câteva calcule simple și am văzut ce se întâmplă cu finanțele țării”. Pentru cei mai pedanți din fire, care auzind de specialiști nu se pot abține să nu-și aducă aminte de armata celor 15.000 de genii invizibile ale CDR, trebuie să le facem precizarea necesară că, până la dovada contrară, armata de teracotă a ”generalului Iohannis” conține un singur specialist (în vocalizări extreme), în persoana incredibilului Ludovic Orban.

Nu vom greși deci cu nimic dacă vom evita în cele ce urmează să mai analizăm împleticeala argumentativă a lui Ioahnnis printre miliardele bugetului național, căci sună cumva aiurea să ne lectureze despre PIB cineva care habar nu are cât este salariul minim pe economie. Intrat fără hartă în desișul avuției naționale, distinsul candidat al dreptei în devălmășie nu știe, nu cunoaște și nici măcar nu consideră asta jenant, dar se grăbește să-l convoace pe primul-ministru Victor Ponta ”până în 15 noiembrie, cum scrie la lege, cu bugetul”.

Probabil că n-am fost chiar singurul care am remarcat formula prin care ne-a trimis Iohannis pe toți la somn, asigurându-ne că ”programul de guvernare este în lucru... i-am adunat și i-am băgat în priză și le-am spus să facă program de guvernare...” Cum vocalistul Ludovic Orban, specialistul numărul 1 al PNL, cu greu poate fi mai adunat decât este, ”strâns unit în jurul conducătorului iubit”, am stins televizorul cu o firească strângere de inimă născută din suspiciunea că cei ”băgați în priză” pentru a cloci noul program de guvernare întru slava dreptei improvizate nu pot fi decât Boc, Blaga, Videanu și, de ce nu, pe post de guest star: Elena Udrea...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 oct, 2014
cantautor
de ce ai stins televizorul?
ca n-are un candidat la Presedentie program economic?
esti tare pedant,pe langa ca esti filozof..
adevaratii specialisti nu apar chiar la vedere,sunt descoperiti mai tarziu...uite,un exemplu:Hrebenciuc,Adam si Sarbu sunt specialisti in retrocedari..
Socol si Ponta,specialisti in plagiat(comisie de etica a UB)
chiar daca nu a lucrat la programul de guvernare al USL
Ritzi ,a mai acumulat ceva experienta si a devenit un bun specialist USD,etc
mai sunt specialisti si prin dosarele Microsoft si prin EADS..
cred ca se "strang" destui..nu fii sceptic
nu se fac intr-adevar 15.000,insa ,se pare ca si-au tras partea cam pentru toti cei 14.980..
29 oct, 2014
De treci codri de arama
de departe vezi aproape:)
Cantautor la alta masa:)))
29 oct, 2014
cantautor
pentru comunicatorul PSD
"De treci codrii de arama, de departe vezi albind/ S-auzi mandra glasuire a padurii de argint"
noi romanii,cand citam din poetul national,citam exact..articulat
dar uitasem ca tu nu esti roman,esti chiar Luceafarul
si Catalina este Palada
30 oct, 2014
Florea sansonetistu
mars la cotet, oranjgutanule... si nu uita, cand vezi greseli nu sunt eu. te certi cu peretii. Daca asta-i criteriul, pe numar de greseli la fiecare propozitie... Eu sunt mai roman ca tine, tarane

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ