Liderii europeni sunt alături de Victor Ponta în campania pentru prezidenţiale, declară un deputat PSD

| 29 oct, 2014

Liderii europeni sunt alături de premierul Victor Ponta în campania pentru prezidenţiale, a declarat miercuri deputatul PSD Ana Birchall.

'Liderii europeni găsesc în România un partener stabil şi consecvent. Aşteptările Europei de la noi sunt mari pentru anii ce urmează şi din această perspectivă susţinerea marilor lideri europeni pentru Victor Ponta este puternică', susţine Ana Birchall într-un comunicat.

Potrivit acesteia, lista 'numelor mari' din Europa care îl susţin pe Victor Ponta pentru asigurarea unei victorii în campania pentru prezidenţiale este 'impresionantă'.

'Preşedintele Parlamentului European Martin Schulz, preşedintele PES Serghei Stanisev, preşedintele Grupului S&D din Parlamentul European Gianni Pittella, vice-cancelarul Germaniei Sigmar Gabriel, prim-ministrul Republicii Moldova Iurie Leancă, prim-ministrul Cehiei Bohuslaw Sobotka, fostul prim-ministru al Belgiei Elio di Rupo şi prim-ministrul Slovaciei Robert Fico, ca să dau numai câteva exemple, toţi sunt alături de Victor Ponta şi de PSD în aceste alegeri pentru că înţeleg că au nevoie de un partener stabil în România cu care pot să dezvolte proiecte diplomatice şi economice pe termen lung', a mai arătat Ana Birchall, Înalt reprezentant al prim-ministrului Victor Ponta pentru Afaceri Europene şi parteneriat cu SUA.

În opinia sa, rezultatul unei politici externe 'coerente şi principiale' pe care premierul Victor Ponta a dezvoltat-o în ultimii ani se poate măsura în susţinerea pe care acesta o primeşte din partea unor lideri europeni importanţi.

'Prin comparaţie, Klaus Iohannis se laudă cu sprijinul singurului europarlamentar german care a cerut amprentarea românilor care călătoresc în străinătate, Elmar Brock', a completat Ana Birchall.

Ea apreciază că în Europa se deschide un capitol nou politic.

'O nouă Comisie Europeană, susţinută de un nou Parlament European. Este foarte bine că şi România va avea în sfârşit un nou model de preşedinte la Cotroceni care nu ne va face de râs, care va da dovadă de respect şi care ne va reprezenta cum se cuvine pe plan internaţional, în persoana lui Victor Ponta', a concluzionat Ana Birchall.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ