Ponta: În a doua parte a anului viitor poate fi scăzută TVA la legume, fructe şi produse din carne

| 29 oct, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că în 2015 nu se va mări nicio taxă, dimpotrivă, în a doua jumătate a anului viitor se va putea reduce TVA la fructe, legume şi la produsele din carne.

El a precizat însă că aceasta va fi o decizie a guvernului viitor, 'în funcţie de datele fiscal bugetare'.

'În campaniile electorale mai se spun şi lucruri trăznite: se pare că o să mărim taxele, se pare că... Domnul Iohannis părea la început un om serios, dar e extrem de neserios, a zis că 'se pare că'. Nu se pare nimic, cifrele sunt foarte clare. Avem în acest moment pe nouă luni excedent bugetar, deci mai avem încă posibilitatea de a cheltui 2,2% din PIB, vreo 3 miliarde de euro. Avem acest spaţiu fiscal bugetar, aici intrând reducerea CAS, intrând reducerea TVA la pâine. Deci, anul viitor nu se măreşte nicio taxă. Poate fi scăzută din toate cifrele pe care noi le avem, nu din 'se pare', ci din cifre, se poate merge mai departe din a doua jumătate a anului cu reducerea TVA la fructe şi legume şi la produsele din carne', a spus premierul.

Prim-ministrul Victor Ponta a participat miercuri la deschiderea Târgului internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei INDAGRA 2014.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ