Ponta: România independentă agricol şi energetic poate să sprijine dezvoltarea tuturor vecinilor din regiune

| 29 oct, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că o Românie independentă din punct de vedere agricol şi energetic poate sprijini dezvoltarea tuturor ţărilor din regiune.

'Dacă reuşim să folosim acest potenţial al agriculturii româneşti nu doar pentru a produce pentru noi, dar şi pentru a exporta cât mai mult - şi evident că cea mai mare piaţă din lume este China, dar şi celelalte pieţe regionale sunt importante - înseamnă că agricultura, alături de energie, aşa cum ne-am dorit întotdeauna, înseamnă independenţa noastră economică şi un mare motor de dezvoltare pentru viitor. (...) România independentă din punct de vedere agricol şi România independentă din punct de vedere al energiei este o ţară puternică ce poate să sprijine dezvoltarea tuturor vecinilor noştri din regiune', a spus Ponta.

Primul ministru a precizat că România 'poate să producă mai mult decât consumul naţional'. 

'După foarte mulţi ani, România a devenit un exportator net, poate să producă mai mult decât consumul naţional, poate să exporte mai mult decât importă. Portul Constanţa este numărul unu între porturile europene ca zonă de tranzit pentru exportul produselor agricole', a arătat premierul.

El a susţinut că agricultura românească începe să se apropie de standardele europene şi internaţionale.

Ponta s-a referit şi la importanţa unui brand de ţară şi s-a pronunţat pentru unul care să sublinieze performanţele României în ceea ce priveşte agricultura bio.

'Eu personal încurajez şi îmi doresc ca România să aibă un brand format pe faptul că avem cea mai performantă, cea mai rapidă dezvoltare în domeniul agriculturii bio, a produselor sănătoase, a ceea ce ne asigură pe noi şi mai ales pe copiii noştri că pot să trăiască folosind alimente mai curate, mai sănătoase şi mult mai sigure din toate punctele de vedere. Mi-aş dori ca România să nu fie doar un producător de produse bio care se procesează în alte ţări ale Uniunii Europene, ci mi-aş dori să fim cu adevărat acea ţară care îşi foloseşte potenţialul extraordinar şi care face din calitatea produselor sale agroalimentare un brand de ţară cu care să ne mândrim', a conchis Ponta.

Prim-ministrul Victor Ponta a participat miercuri, alături de ministrul Agriculturii din China, Han Changfu, şi omologul său român, Daniel Constantin, la deschiderea Târgului internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei INDAGRA 2014.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ