Iohannis - alarmistul de serviciu al lui Băsescu

| 28 oct, 2014

Klaus Iohannis a făcut „dinţi” în ultima săptămână de campanie. Cu puţin înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale, candidatul ACL lansează o dezinformare învăţată la şcoala lui Băsescu: spune că din 2015 taxele vor creşte în România, fără însă să aducă un argument valid sau măcar o ipoteză sustenabilă pentru declaraţiile alarmiste.

Klaus Iohannis suferă de o fractură logică în discurs. Spune că în 2015 taxele vor creşte în România, dar în acelaşi timp declară că atunci când va ajunge la Cotroceni va schimba Guvernul, atenţie, cu unul condus de PDL. Logica “nemţească” a lui Iohannis este fundamental greşită. Ori câştigă alegerile şi, prin urmare PDL creşte taxele, ori nu câştigă alegerile şi viitorul Guvern va creşte aceste taxe. Nici unul dintre cele două mesaje nu îl ajută prea mult pe candidatul ACL.

Pentru acurateţe politică trebuie să amintim faptul că ACL = PDL + PNL. PDL este partidul care va asigura  guvernarea în eventualitatea în care Iohannis câştigă cursa electorală, pentru că aşa scrie în protocolul semnat de Iohannis şi Blaga. Premier ar putea fi oricine de la PDL, de la Blaga şi până la Cătălin Predoiu.

Mesajele din ultimele zile lansate de Iohannis în stilul alarmist consacrat de Băsescu capătă o notă ironică prin prisma faptului că Iohannis se teme de creşterea taxelor, dar propune o guvernare a PDL-ului care a crescut TVA-ul la 24% în 2010, în acelaşi timp în care a tăiat salariile bugetarilor (inclusiv medici şi profesori).

ACL încearcă să capitalizeze pe o frică generală de PSD, care, ghinionul lor, nu mai există. PSD a scăzut TVA la pâine la 9% şi au în program scăderea TVA-ului şi la restul alimentelor de bază (cum este în Franţa, Portugalia sau Belgia). PSD a scăzut CAS-ul şi a îndeplinit o promisiune foarte veche, culmea, tocmai a partidelor de dreapta care compun astăzi ACL-ul.

Cea mai clară relaxare fiscală, pornind de la scutirea pe impozitul de profit, credite fiscale, scheme de ajutor de stat  sau alte facilităţi fiscale pentru mediul privat a avut loc în ultimii doi ani şi jumătate. Victor Ponta iese în faţa electoratului cu promisiunea că se va continua în acelaşi ritm, are susţinerea PSD şi cel mai probabil este că alegerea sa ca preşedinte va garanta continuarea unui program început în 2012.

Declaraţiile lui Iohannis referitoare la creşterile de taxe de anul viitor a fost cel mai bine interpretată de vicepreşedintele PSD Lia Olguţa Vasilescu. „Dacă Iohannis nu vrea ca taxele în România să crească, să-l voteze pe Victor Ponta!”, a declarat primarul Craiovei referitor la declarațiile prin care candidatul ACL Klaus Iohannis afirmă că din 2015 taxele pe care românii le plătesc vor creşte.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 oct, 2014
Constanta
Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ