Ce nu a înțeles Iohannis – nu numărul caselor este problema, ci cum le-a luat

| 28 oct, 2014

Într-un acces de furie generat de incapacitatea de a recupera decalajul imens ce îl desparte de premierul Victor Ponta în preferințele electorale ale românilor, Klaus Iohannis a lansat, luni, un atac fără precedent la adresa candidatului PSD la alegerile prezidențiale, susținând că liderul social-democrat ascunde faptul că deține șapte case.

Văzând că nu reușește după atâtea luni de minciuni și contradicții să se descotorosească de întrebările presei cu privire la modul în care și-a dobândit averea, Klaus Iohannis a renunțat la haina politicianului serios și a încercat să îl calomnieze pe Victor Ponta. „PSD mă acuză pe mine că am șase case. Da. Așa este! Sunt trei case și trei apartamente. Mi le-am cumpărat împreună cu soția din banii noștri. Ceea ce în mod interesant nu spune PSD și nici domnul Ponta e că domnia sa are șapte case, din care doar trei sunt declarate. Ar fi, bănuiesc, și aceasta o temă de campanie interesantă”, a declarat liderul liberal.

Atacul furibund al președintelui PNL de luni la adresa principalului său contracandidat nu are nicio justificare în contextul în care Victor Ponta și soția sa, Daciana Sârbu, și-au publicat declarațiile de avere și de interese în conformitate cu prevederile legii și în deplină transparență. Nu același lucru poate fi spus și despre candidatul ACL, care ascunde modul în care și-a dobândit cele șase case și care an de an a modificat suprafețele imobilelor pe care le deține în declarația de avere, eludând astfel plata taxelor și impozitelor.

Declarațiile de avere ale premierului Victor Ponta și ale soției sale, Daicana Sârbu, au fost verificate în repetate rânduri de Agenția Națională de Integritate și de fiecare dată instituția nu a găsit încălcări ale prevederilor legale. Mai mult, proprietățile imobiliare asupra cărora Klaus Iohannis insistă că ar fi deținute de premier sunt bunuri individuale dobândite de către cei doi soți înainte de căsătorie. Așadar, cele șapte case cu care Klaus Iohannis dorește să intoxice opinia publică nu sunt proprietăți ale premierului Victor Ponta, ci bunuri imobiliare ale fiecăruia dintre soți, figurând legal doar în declarația de avere a proprietarului.

Lăsând la o parte atacul lui Klaus Iohannis la adresa premierului, ceea ce este cel mai grav este faptul că liderul liberal pare a nu înțelege faptul că întrebările jurnaliștilor nu au legătură cu numărul caselor pe care le deține, ci cu modul în care le-a achiziționat. Din momentul în care presa națională a aflat despre imobilele edilului de la Sibiu, prezidențiabilul ACL nu a venit niciodată cu o explicație plauzibilă asupra modului în care a dobândit cele șase imobile.

Modul ridicol în care a ajuns liderul liberal să îl atace pe Victor Ponta pe tema unor presupuse imobile nedeclarate arată disperarea în care candidatul ACL a ajuns. Neavând un program cu care să îi convingă pe români, Klaus Iohannis recurge la calomnie și manipulări odioase în speranța că va reuși să atragă atenția electoratului în ultima săptămână de campanie. În comparație cu candidatul ACL, Victor Ponta a dus o campanie constructivă prin care a propus soluții pentru dezvoltarea României și nu s-a pretat la atacuri murdare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ