Iohannis răspunde cu interjecții, pentru a nu-l supăra pe Băsescu

| 28 oct, 2014

Ce putem vedea cu ușurință este că Traian Băsescu își domină fără problemă vasalul liberal, executându-l articulat în discurs chiar și la ușa cârciumii, în timp ce Klaus Iohannis nu-și găsește rezerve de curaj și inspirație.

Traian Băsescu a înlocuit treptat, de voie sau de nevoie, zgomotoasele băi de mulțime cu clinchetul discret al paharelor ciocnite la cheremeze de taină, cu apropiații săi. Nu sunt o raritate aceste ”ședințe de lucru” pe la diverse stabilimente celebre, deci nu le vom considera mai mult decât un simplu pretext de a intra în miezul problemei. La ultima escapadă de acest fel, unde pe lângă Elena Udrea președintele s-a mai bucurat și de compania controversatului Emil Boc, premierul celor mai odioase ajustări salariale din ultimii 25 de ani, la ieșire din faimosul Caru Cu bere, Traian Băsescu i-a transmis lui Klaus Iohannis că moral ar fi fost să ceară el însuşi grăbirea unui verdict în cazul procesului cu ANI de la ÎCCJ, nu să aştepte până acum. Informat rapid de reporteri, Klaus Iohannis a replicat cam cu jumătate de gură ceva de genul încrederii deficitare a preşedintelui în Justiţie. Sigur, a mai subliniat cu aceeași ocazie, candidatul Klaus Iohannis dorește în sinea lui ca ca dosarul să se judece cât mai repede. Atâta doar că, precum orice sentiment frumos și această dorință este una interiorizată, cu alte cuvinte nu prea se vede cu ochiul liber, din exterior.

Schimbul de replici cu reporterii pe marginea insistențelor lui Băsescu vizavi de dificila sa situaţie legală a comportat și un act de veritabilă bravură – ei, bine, nu ceva eroic, ci cam cât își permite un mic primar provincial care a ajuns la București încovoiat de povara trecutului, averii și, de ce nu, a dosarelor. Pentru că Băsescu s-a dat cocoș în prezența Elenei Udrea și l-a lovit din nou la călcâiul sensibil al celor ”6-7 case făcute din meditații”, Klaus Iohannis s-a căznit până a reușit să ”atragă” atenția jurnaliștilor că președintele n-ar fi tocmai sursa cea mai competentă și credibilă, dând declarații tocmai de la Caru cu Bere. Presa n-a râs și nici nu a dat pe spate la asemenea vitejie, din moment ce episoadele lui Băsescu de tipul ”cârciumesc deci exist” s-au cam banalizat încă de pe vremea escapadelor la Golden Blitz, a ieșirilor bahice cu Gigi Becali și nu în ultimul rând a celor de la Cireșica. Pentru exemplificare, iată ce zice exact Traian Băsescu: ”„Moralitate era dacă ar fi cerut domnia sa să fie judecat. Acum poveştile cu moralitatea sunt ca acelea cu 6-7 case făcute din meditaţii...”. Și ce răspunde Iohannis: „Chiar? Dar unde a zis preşedintele asta?” ”A fost o declaraţie după-amiază” „Nu, dar unde a fost?”, a insistat Iohannis, moment în care mai mulţi ziariști precizează că este vorba despre „Caru’cu bere”. La care Klaus Iohannis trântește și el victorios „Aha! Am înţeles. Nu am observat această fază”.

Ce putem vedea cu ușurință este că Traian Băsescu își domină fără problemă vasalul liberal, executându-l articulat în discurs chiar și la ușa cârciumii, în timp ce Klaus Iohannis nu-și găsește rezerve de curaj și inspirație decât pentru simple interjecții cu subînțeles... Așteptăm cu nerăbdare momentul inevitabil în care Klaus Iohannis va face acte de bravură exprimate în gesturi sau le va face eventual cu ochiul ziariștilor mai atenți ...
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ