Ce formulă a găsit Iohannis pentru a se dezice de românii care au votat pentru demiterea lui Băsescu

| 28 oct, 2014

Nu este prima dată când prezidenţiabilul ACL afirmă că acţiunile preşedintelui au fost “doar” la limita Constituţiei. Modul deformat în care Iohannis se raportează la mandatul lui Traian Băsescu trebuie să constituie un grav semnal de alarmă, întrucât cineva care nu vede greşelile pe care Băsescu le-a comis, va fi cu siguranţă în stare să le repete.

Trădare până la capăt! Acesta ar putea fi foarte bine sloganul de campanie pentru Klaus Iohannis. După ce a pus serios umărul la ruperea Uniunii Social Liberale pentru ca mai apoi să bată palma cu cei de la PDL, Iohannis a adoptat integral retorica democrat-liberalilor. Prezent la televiziunea publică, prezidenţiabilul ACL s-a dezis total de acţiunea de suspendare a preşedintelui din 2012, declarând că Băsescu nu a încălcat niciodată Constituţia. Mai grav, Iohannis s-a dezis astfel de 7,4 milioane de români care au votat pentru ca preşedintele României să fie sancţionat prin demitere.

“Niciun preşedinte al României nu a încălcat Constituţia dar este nevoie de o re-conectare a funcţiei prezidenţiale cu Constituţia”, a declarat Klaus Iohannis la TVR1.

Citeşte şi: Iohannis recunoaște - trădarea lui Antonescu a fost premeditată


Cu alte cuvinte, liberalul îl exonerează pe Băsescu de încălcările flagrante ale Constituţiei, pentru care 7,4 milioane i-au cerut să plece acasă. Totodată, primim încă o dată dovada ipocriziei lui Klaus Iohannis, în condiţiile în care este de notorietate, faptul că la referendum, neamţul a votat pentru demiterea preşedintelui Băsescu. Se pune logic întrebarea, de ce a făcut acest gest dacă nu ar fi fost atunci de părere că preşedintele a încălcat Constituţia? Când minte Iohannis, acum sau atunci?

Poate cel mai greţos moment a fost acela când Iohannis a încercat să-l spele de greşeli pe Traian Băsescu, culmea, în momentul în care a fost rugat să comenteze episodul din 2009, când preşedintele a ignorat majoritatea parlamentară care îl sprijinea pe Klaus Iohannis pentru funcţia de prim-ministru. Atunci, Băsescu a refuzat să ţină cont de o majoritate de peste 60% care se afla la acea vreme în Parlament, desemnându-l în schimb pentru funcţia de prim-ministru pe Lucian Croitoru şi ulterior pe Liviu Negoiţă.

Citeşte şi: Iohannis și-a recunoscut statutul de instrument pentru revenirea PDL la conducerea României

Rememorând, Iohannis a luat apărarea preşedintelui României, afirmând că singura greşeală făcută de Băsescu în acest caz este aceea că şeful statului a interpretat Constituţia după litera şi nu după sensul ei.

“Acela este un exemplu în care preşedintele a interpretat Constituţia după litera ei şi nu după spiritul ei. A fost evident că în momentul în care am avut susţinerea a 60% din Parlament şi s-a votat pentru asta, aş fi fost soluţia naturală pentru prim-ministru, însă preşedintele a preferat să nu interpreteze Constituţia în sensul ei, ci în litera ei şi a nominalizat altă persoană care nu a întrunit majoritatea suficientă”, a spus cu nonşalanţă Iohannis.

Citeşte şi: Iohannis a cedat nervos și a ales strategia ”minciună până la capăt”

Nu este prima dată când prezidenţiabilul ACL afirmă că acţiunile preşedintelui au fost “doar” la limita Constituţiei. Modul deformat în care Iohannis se raportează la mandatul lui Traian Băsescu trebuie să constituie un grav semnal de alarmă, întrucât cineva care nu vede greşelile pe care Băsescu le-a comis, va fi cu siguranţă în stare să le repete. După un deceniu de regim Traian Băsescu, România nu îşi mai permite încă cinci ani trăiţi în acest fel.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 oct, 2014
Dr. Man
"sa stam bine, sa stam cu frica..."
Romania are nevoie de o buna receptare in UE. In UE stim cum a fost considerata tentativa esuata de demitere a presedintelui. Guvernul USL nu a reusit sa contraargumenteze rezolutiv in sensul legitimitatii si legalitatii demersului. USA a intervenit si ea pentru blocarea demersului de demitere a presedintelui. Noul presedinte si noul guvern vor trebui sa atenueze prostul renume, care acesta este indiferent de adevar sau ce noi credem a fi adevarul. Deci formula Iohannis este una diplomatica, acceptabila . Nu infirma nu confirma.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ