Iohannis a cedat nervos și a ales strategia ”minciună până la capăt”

| 27 oct, 2014

Ultima săptămână a campaniei electorale de dinaintea primului tur al prezidențialelor pare să îl fi găsit în pragul unei adevărate crize de nervi pe Klaus Iohannis. Adus în pragul disperării de sondajele de opinie, care, absolut toate, îl dau drept câștigător sigur pe Victor Ponta, prezidențiabilul ACL a ieșit duminică seara cu un atac pe toate fronturile împotriva contracandidatului său.

De la modul în care își face campanie și până la situația economică, nimic din activitatea premierului nu a scăpat de criticile și acuzațiile aduse de Klaus Iohannis, care s-a dezlănțuit efectiv împotriva contracandidatului său, încercând în același timp să speculeze fobiile populației legate de posibila reîntoarcere a vremurilor în care s-au trezit peste noapte cu taxe și impozite majorate. ”Surse informate din media ne spun că la Ministerul de Finanțe se pregătește o modificare amplă a Codului Fiscal și au fost date, în spațiul public, exemple de creșteri de impozite și taxe. Se pare că impozitul pe teren va crește de opt ori, impozitul pe construcții și impozitul auto vor crește de trei ori”, a spus, Iohannis. Potrivit acestuia, “este foarte posibil să se renunțe la cota unică, care a fost păstrată datorită insistențelor PNL și care acum este în pericol”.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS PROGRAM PREZIDENŢIAL. Cum arată "România lucrului bine făcut"

Ceea ce frapează la această declarație este că, deși este vorba despre o perspectivă cât se poate de îngrijorătoare, afirmațiile lui Klaus Iohannis, așa cum el însuși recunoaște, se bazează pe ”surse”. Altfel spus, avem de-a face cu zvonuri, a căror veridicitate nu are cum să fie demonstrată.

Ceea ce face ca utilizarea unor asemenea mijloace de către prezidențiabilul ACL, care altminteri acuză campania murdară a PSD, să fie profund delegitimantă. Un candidat serios, fie el chiar și aflat în pragul unei înfrângeri usturătoare, nu are voie să derapeze și să își atace adversarul cu speculații, vizavi de care acesta nu are cum să se apere.

Se dovedește astfel încă o dată că domnul Iohannis nu este nici pe departe politicianul integru și serios care se pretinde. Faptul că Iohannis apelează la surse și zvonuri pentru a-și discredita adversarul demonstrează că nu este decât o încarnare cu nume nemțesc a tot ceea ce politica dâmbovițeană are de oferit mai murdar și mai demn de disperț.

Citeşte şi: VICTOR PONTA despre programul prezidenţial cu care candidează: Romania are nevoie de un nou proiect de ţară

În loc să fie politicianul ”altfel”, Klaus Iohannis pune astfel în practică încă o lecție învățată fără îndoială de la Traian Băsescu, un adevărat maestru în a masca lipsa de proiect cu minciuni și manipulări. Pentru cine își mai aduce aminte, modul în care Klaus Iohannis îl acuză astăzi pe Victor Ponta că ar intenționa să desființeze cota unică seamănă izitor de tare cu maniera în care Adrian Năstase era ponegrit de Traian Băsescu cu acuzații la fel de absurde și de neprobate privind așa-zisul export de copii cu trenul. Ceea ce nu face în fond decât să demonstreze că Iohannis este doar o copie la indigo a actualului șef al statului, care și-a clădit cariera politică pe minciuni și lovituri sub centură aplicate adversarilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 oct, 2014
anna
DNAcerceteaza fel de fel de fleacuri,dar nicio vorba despre niste copii vanduti si daca mai traiesc sau nu,si despre niste retrocedari ilegale si in proprie folosinta ale cuiva care,in mod evident,candideaza la presedintie ca sa scape ,ca si bas de justitie.DNAdoarme?Procuratura doarme?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ