Ce politici se pregătesc pentru 2015, în sprijinul producătorilor agricoli

| 27 oct, 2014

Victor Ponta a punctat faptul că în 2015 există spațiul fiscal necesar pentrureducerea TVA la 9% la legume-fructe și apoi carne, ca urmare a succesului înregistrat prin reducerea TVA la 9% la pâine și la produsele de panificație.

Guvernul condus de Victor Ponta pregătește noi politici pentru anul 2015, ca să-i sprijine pe producătorii agricoli și care să conducă la o creștere economică în urma rezultatelor foarte bune din agricultură. Invitați la ediția specială „Viața satului” de pe TVR, premierul Victor Ponta și ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, au arătat ce măsuri imediate vor fi luate în domeniul agricol.

Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC la alegerile prezidențiale a punctat faptul că în 2015 există spațiul fiscal necesar pentru reducerea TVA la 9% la legume-fructe și apoi carne, ca urmare a succesului înregistrat prin reducerea TVA la 9% la pâine și la produsele de panificație. Scăderea TVA s-a făcut mai întâi în domeniul produselor de panificație deoarece în acel sector se înregistra evaziunea fiscală cea mai ridicată.

În ceea ce privește taxa pe construcțiile speciale, premierul Victor Ponta a amintit că aceasta va fi redusă de la 1,5% la 1% și că se poartă discuții în legătură cu acele construcții speciale din agricultură pentru a fi exceptate de plata taxei.

Totodată, acciza pentru pălincă va fi eliminată, potrivit unui proiect de Lege care urmează să intre în vigoare la 1 ianuarie 2015. Această măsură luată de către aparatul guvernamental poate antrena România într-o bătălie juridică cu Comisia Europeană, însă pentru a evita acest lucru Guvernul a găsit deja o soluție compatibilă cu legislația europeană, prin care să se scoată acciza la pălincă.

Mai mult, liderul Guvernului s-a declarat un mare susținător al producției românești de agricultură bio, dar pentru care a ținut să facă precizarea că producătorii de profil se confruntă cu exporturile vrac, ce ulterior sunt ambalate cu etichete care nu arată adevărata origine a produselor. Drept pentru care, Guvernul și Ministerul Agriculturii au în plan creșterea proiectelor de sprijin atât pentru producătorii din agricultura bio, cât și pentru procesatori.

În plus, APIA va începe plata subvențiilor pentru fermieri din 16 octombrie. 1,05 milioane de fermieri care au depus cerere de plată la APIA vor primi avansuri, ce însumează 79 de euro pe hectar. Iar procedurile de eliberare a adeverințelor pentru crescătorii de bovine și ovine au fost reluate, unde toate demersurile au fost făcute de către Ministerul Agriculturii și de către unitățile sanitar veterinare, astfel încât să fie deschise noi piețe pentru exportul de produse din carne.

Guvernul condus de către Victor Ponta pregătește cadrul necesar dezvoltării sectorului agricol astfel încât agricultura să rămână unul dintre motoarele de creștere economică ale României. La fel ca anul trecut, domeniul agricol va constitui și în acest an un pilon important pentru dezvoltarea economică a tării, pentru că producția agricolă pe 2014 va fi pe plus.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ