Culmea campaniei electorale: Iohannis dă lecții având sabia incompatibilității deasupra capului

| 27 oct, 2014

În contextul în care toate sondajele arată că diferența dintre Klaus Iohannis și Victor Ponta crește în mod constant în favoarea premierului, candidatul ACL a avut nevoie de un moment de ruperem, pe care l-a încercat duminică.

După ce toată lumea s-a întrebat de ce, în afară de ocazionalele mișcări ale procurorilor, această campanie este atât de puțin animată, duminică după-amiaza Klaus Iohannis a ținut să își facă simțită prezența. Probabil ca un preambul la ultima săptămână de competiție electorală, care de regulă este și cea mai intensă, Klaus Iohannis a ieșit în mod surprinzător la atac, criticând PSD-ul și modul în care acest partid ar face campanie.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS PROGRAM PREZIDENŢIAL. Cum arată "România lucrului bine făcut"

„Trebuie să constatăm că din partea PSD în special se poartă o campanie mizerabilă la adresa mea. Este vorba de o campanie mizerabilă purtată de întregul PSD, de toţi purtătorii de mesaj, de purtătorul de cuvânt al campaniei electorale a lui Victor Ponta. E o jenă publică, doamnelor, domnilor din PSD, ce faceţi în aceasă campanie”, a declarat candidatul ACL. De asemenea, el a ținut să adauge și că modul în care social-democraţii ar înţelege să acopere lipsa lor de proiect pentru România prin atacuri la persoana sa şi la familia sa este „sub orice limită inferioară”.

Este desigur evident că vorbim despre o încercare disperată venită din partea favoritului dreptei de a mai câștiga câteva voturi din rândurile nehotărâților. În contextul în care toate sondajele arată că diferența dintre Klaus Iohannis și Victor Ponta crește în mod constant în favoarea premierului, candidatul ACL a avut nevoie de un moment de rupere, pe care l-a încercat duminică.

În schimb, în tot aceast discurs ținut pe un ton iritat, un subiect aflat în atenția opiniei publice pare să fi lipsit. Este vorba despre propriul său dosar de incompatibilitate aflat pe rolul ICCJ. Dacă verdictul în acest proces va veni înainte de de turul doi al alegerilor prezidențiale ne-am putea găsi într-o situație complicată, în care candidatul de pe locul doi i-ar putea fi interzis să mai ocupe o funcție publică.

Citeşte şi: Care sunt punctele cheie din programul prezidenţial al preşedintelui Victor Ponta

Ipocrizia lui Klaus Iohannis devine evidentă, edilul sibian intrând în procesul electoral, deși știa că este într-o situație departe de a fi rezolvată. La fel de grav este și faptul că acum el vine și încearcă să dea lecții de moralitate, mai ales că propria sa poziție este atât de fragilă exact din acest punct de vedere. În loc să recite un discurs scris cel mai probabil de unul dintre strategii lui Traian Băsescu, poate că pentru candidatul dreptei era mai util să nu mai facă pe lupul moralist și să reflecteze la propriul său proces aflat pe rolul ICCJ.

Duminică după-amiaza Klaus Iohannis a dat o probă rară de ipocrizie, după ce timp de ani de zile a fugit de Justiție, lucru ce reiese destul de clar inclusiv din declarațiile făcute de el în ultimele săptămâni. Acum el vorbește despre morală și despre corectitudine de parcă el ar fi curat ca lacrima și nu ar avea nicio problmă, în timp ce, în realitate, situația sa poate genera probleme nu doar pentru el, ci și pentru buna funcționare a statului român.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 oct, 2014
sibian
subiectiv.info
UE recomanda ca primarii sa faca parte din consiliile de aministratie ale societatilor de interes local si regional. apa-canal e societate de interes REGIONAL. ca legile din romania sunt mai proaste decat legile statelor europene e alta poveste. oricum pana acum iohannis a castigat procesele cu ani. asa ca nu va mai tot scremeti sa-l decredibilizati ca argumentele voastre sunt pentru prosti.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ