Cum i-a luat Iohannis apărarea lui Băsescu

| 27 oct, 2014

Klaus Iohannis i-a luat apărarea președintelui și în chestiunea pensiilor, susținând că acestea nu au fost tăiate niciodată. În realitate, pensionarii au avut pierdut sume semnificative în urma impozitării pensiilor.

Klaus Iohannis confirmă prin ultimele declarații zvonurile privind o înțelegere subterană între primarul Sibiului și Traian Băsescu. Prezent la televiziunea publică, candidatul Alianței Creștin Liberale s-a dezis total de acțiunea de suspendare a președintelui din 2012, declarând că Băsescu nu a încălcat niciodată Constituția. Mai mult, Iohannis i-a luat apărarea președintelui și în chestiunea pensiilor, susținând că acestea nu au fost tăiate niciodată. În realitate, pensionarii au avut pierdut sume semnificative în urma impozitării pensiilor.

“Niciun președinte al României nu a încălcat Constituția, dar este nevoie de o re-conectare a funcției prezidențiale cu Constituția”, a declarat prezidențiabilul ACL la TVR1.

Citeşte şi: Rovana Plumb avertizează: Iohannis va tăia pensiile

Surprinzator însă, Iohannis nu a avut nimic să-i reproșeze lui Traian Băsescu nici atunci când a fost a fost rememorat momentul din 2009, când președintele României a ignorat majoritatea parlamentară care îl sprijinea pe Klaus Iohannis pentru funcția de prim-ministru, desemnându-l în schimb pe Lucian Croitoru și ulterior pe Liviu Negoiță. Rugat să comenteze comportamentul de atunci al președintelui, Iohannis s-a rezumat doar în a spune că Băsescu a interpretat Constituţia după litera ei şi nu după spiritul ei.

Totodata, liberalul a dezmințit informațiile potrivit cărora ar urma să taie pensiile odată ajuns la Cotroceni, declarând că acestea nu au fost tăiate niciodată în România. Iohannis uită însă să precizeze faptul că numeroși pensionari au avut de suferit în perioada 2010-2011, atunci când veniturile acestora au scăzut dramatic în urma deciziei Guvernului Boc de a aplica pensiilor CASS.

„Este bine știut că eu nu am tăiat pensiile, cum nu le-a tăiat nimeni”, a declarat sec Klaus Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ