Gorghiu vrea să îi spele pe Iohannis, dar reconfirmă implicarea acestuia în adopții

| 27 oct, 2014

Practic, purtătorul de cuvânt al PNL, care încearcă să minimalizeze legătura dintre Klaus Iohannis și cazul singular al adopției despre care se vorbește de atâtea zile, nu face decât să confirme implicarea liderului PNL în respectiva adopţie.

Scandalul implicării lui Klaus Iohannis într-o adopție ce a avut loc la începutul anilor ’90 a luat deja amploare, mai ales că multe dintre detaliile implicării edilului sibian sunt încă neclare. Se pare că cei trei micuți au fost înfiați de o familie de canadieni cu ajutorul dat de Carmen și Klaus Iohannis, și chiar prin exercitarea de presiuni de către primarul de la Sibiu la adresa familiei Iliuț, conform relatărilor făcute de bunica micuților. De asemenea, există semne de întrebare legate de faptul că cei trei copii par să fi dispărut de pe fața pământului, nemaiștiindu-se nimic despre ei de ceva timp. Însă tot ce a recunoscut Klaus Iohannis în legătură cu adopția copiilor a fost rolul său de șofer și traducător pentru familia din Canada.

Citeşte şi: Iohannis a fost de acord cu tăierea pensiilor, chiar dacă el crede că românii au memorie scurtă

În acest context, cei de la Evenimentul Zilei au publicat sâmbătă un material intitulat „Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu confirmă implicarea lui Klaus Iohannis în adopțiile de copii de după 1989”, în care parlamentara liberală este citată pe larg pe marginea acestui subiect. Ea a declarat despre situația în cauză că: „Vorbim de un act care s-a întâmplat în 1990 şi a fost consfinţit de o hotărâre judecătorească. Este un atac murdar. A fost pus pe tapet prima dată în 2000, tot în campanie electorală, când au fost formulate plângeri penale la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, de către rude care au fost de acord cu adopţia la care Klaus Iohannis nu a participat. Singura lui vină este că a îndrăznit să nu poată să facă copii şi că a îndrăznit să fie şoferul soţiei sale”.

Însă, la o zi după publicarea acestui material, același purtător de cuvând al ACL a revenit cu un drept la replică, în care a încercat să spele efectele publice ale declarației sale inițiale. Într-un comunicat emis de biroul de presă al PNL se arată că: „din articolul publicat de dumneavoastră reiese că purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal ar fi recunoscut implicarea candidatului Alianței Creștin-Liberale, Klaus Iohannis, în adopțiile de copii de la începutul anilor ‘90. Informația este falsă”, se arată în comunicatul de presă al PNL.

Privite comparativ, cele două poziții publice conțin un detaliu extrem de interesant pentru întreaga discuție. Dacă în declarația inițială se vorbea despre „adopția” copiilor familiei Iliuț, în dreptul la replică se vorbește despre „adopțiile de copii de la începutul anilor ‘90”. Deși diferența poate părea la prima vedere neimportantă, din punctul de vedere al comunicării publice ea este semnificativă. Practic, purtătorul de cuvânt al PNL, care încearcă să minimalizeze legătura dintre Klaus Iohannis și cazul singular al adopției despre care se vorbește de atâtea zile, nu face decât să confirme implicarea liderului PNL în respectiva adopţie.

Citeşte şi: Iohannis a cedat nervos și a ales strategia ”minciună până la capăt”

Deși acest fapt nu răspunde cu nimic la întrebările dificile puse lui Klaus Iohannis, atitudinea și lipsa de consecvență a purtătorului său principal de mesaj este reprezentativă pentru modul în care dreapta din România încearcă să distragă atenția opiniei publice de la o situație extrem de complicată pentru candidatul său. În final, se pare că și purtătorului de cuvânt al domnului Iohannis îi este la fel de greu să fie coerent în ceea ce privește declarațiile publice, fapt ce creează situații din cele mai interesante. Alina Gorghiu a încercat să curețe imaginea șefului său, dar rezultatul final nu a fost decât că a reușit să reconfirme suspiciunile ce planează asupra acestuia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 iun, 14:48
ddddd
a
asa primar sibian / Presedinte al Romaniei, asa servcii :

http://www.oradesibiu.ro/2015/06/19/video-acuzatii-de-malpraxis-la-maternitatea-din-sibiu-un-copil-a-murit-a-ii-a-zi-dupa-nastere
27 oct, 2014
katy
f.corect! Am urmarit si eu "explicatia" creatoarei de mesaje,citate,etc, ale lui klausy-ghiniohann, era vizibil iritata ,mai iritata ca niciodata! Avocatii ,eu ii consider niste actori ratati ,pt.ca n-au talentul lor de a-si ascunde starile ,minciunile ;incearca,dar ,ca in cazul gorghioaicei ,nu le iese...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ