Consiliul Superior al Magistraturii, pe urmele lui Victor Ponta şi Traian Băsescu. Ce acuzaţii li se aduc

| 27 oct, 2014

Alianţa Creştin-Liberală (ACL) susţine că premierul Victor Ponta 'dă indicaţii' Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) cu privire la verdictul în cazul dosarului candidatului ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis, şi cere Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să sesizeze Inspecţia Judiciară în acest caz, potrivit prim-vicepreşedintelui ACL, Alina Gorghiu.

'În ultimele zile, Victor Ponta şi-a intensificat declaraţiile publice prin care încearcă să interfereze cu activitatea instanţelor de judecată. Este evident că premierul este bulversat de valul de corupţie din jurul lui şi de faptul că toate semnele arată pierderea iminentă a alegerilor. Astăzi, premierul României a făcut o declaraţie fără precedent, dând clar indicaţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie asupra verdictului pe care ar trebui să-l dea în dosarul lui Klaus Iohannis. Am asistat la un atac incalificabil şi la o ingerinţă de neacceptat în bunul mers al justiţiei', spune Gorghiu, într-un comunicat remis, luni, AGERPRES.

Ea afirmă că 'pactul de coabitare între Victor Ponta şi Traian Băsescu funcţionează, în virtutea acestuia cei doi încălcând Constituţia prin declaraţiile făcute despre dosarul lui Klaus Iohannis'.

'Ceea ce a declarat preşedintele aseară, a reluat premierul astăzi', arată Gorghiu.

Purtătorul de cuvânt al PNL spune că Ponta urmăreşte decredibilizarea lui Iohannis, arătând că, în urmă cu câteva zile, a lansat public 'o nouă dezinformare' potrivit căreia candidatul ACL la prezidenţiale ar fi afirmat că DNA va câştiga alegerile pentru candidatul ACL.

'Premierul urmăreşte decredibilizarea prezidenţiabilului Alianţei Creştin-Liberale, atribuindu-i o afirmaţie pe care acesta nu a făcut-o niciodată şi, mai grav, încearcă acreditarea ideii că Direcţia Naţională Anticorupţie ar fi, într-un fel, parte a acestei lupte politice. Suntem convinşi că Victor Ponta este foarte deranjat că acţiunile organelor de justiţie arată nivelul de corupţie de la vârful partidului pe care îl conduce, însă nu are voie, ca demnitar al statului român, să inducă suspiciuni la adresa DNA. Prin declaraţiile pe care le face, Victor Ponta, într-un mod indirect, dar vizibil, încearcă să atenţioneze DNA că dăunează grav campaniei electorale a PSD. Drept urmare, solicit Consiliului Superior al Magistraturii să sesizeze Inspecţia Judiciară, pentru că afirmaţiile premierului sunt extrem de grave şi reprezintă o încercare de a influenţa actul de justiţie din România', declară Gorghiu.

Potrivit prim-vicepreşedintelui ACL, candidatura lui Klaus Iohannis este una 'definitivă şi certă'.

'Alianţa Creştin-Liberală şi candidatul nostru, Klaus Iohannis, ne-am pronunţat în repetate rânduri împotriva ingerinţelor în actul de justiţie şi am demonstrat acest lucru ori de câte ori am avut prilejul, inclusiv prin votul parlamentarilor noştri dat de fiecare dată în favoarea cererilor instanţelor de ridicare a imunităţii ori de permitere a arestării preventive. Adresez un apel tuturor românilor să ia act că Victor Ponta nu se dă în lături de la nimic pentru a câştiga alegerile şi este dispus să folosească absolut orice mijloace, chiar ilegale şi imorale, pentru a-l îndepărta pe prezidenţiabilul ACL. Candidatura lui Klaus Iohannis este una definitivă şi certă. Îi aşteptăm pe toţi românii la vot pe 2 şi 16 noiembrie pentru a stopa acapararea totală a puterii de către Victor Ponta şi PSD şi pentru a transforma ţara în România lucrului bine făcut', conchide Alina Gorghiu.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a apreciat luni că liderul PNL, Klaus Iohannis, va pierde procesul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în care este acuzat de incompatibilitate.

'Rezultatul este ştiut de toată lumea: domnul Iohannis va fi declarat incompatibil pentru că, până acum, asta e practica unitară a Înaltei Curţi. Deci, în toate cazurile anterioare au spus la fel. Dacă ar fi judecat acum, se putea victimiza domnul Iohannis, apărea o tulburare în opinia publică. Aşa, domnul Iohannis va pierde în noiembrie alegerile, va fi primar şi ca primar bănuiesc că nu va mai exista niciun fel de presiune asupra curţii supreme să dea o decizie împotriva tuturor deciziilor de până acum', a declarat premierul luni la Palatul Parlamentului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 oct, 2014
tyrex
Mai termina panarama drakului cu pupinkurismul asta gretos la kurul sasalaului kriminal. Esti femeie ar trebui sa-tiu fie rusine. Orice incercare de al scuza mai rau il acuza. E clar ca sasalaul e un timpit patentat, inacapabil sa gandeasca normal, certat cu limba si sintaxa limii romane, mincinos inrait, are un stil ciudat si incalcit de exprimare, mafiot dovedit iar de vanzariile de copii facute prin el se vorbeste si in strainatate gurista sefa ACL ce esti. Dispari oadata cu oligofrenul tau.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ