Viorel Hrebenciuc nu mai este deputat şi a rămas fără imunitate. Prima declaraţie a premierului

| 27 oct, 2014

Premierul Victor Ponta, preşedinte al PSD, a declarat luni că Viorel Hrebenciuc nu mai este deputat, după ce plenul Camerei a luat act de demisia sa, şi a susţinut că parlamentarii ACL 'îşi apără incompatibilii' din forul legislativ.

'Din acest moment, domnul Hrebenciuc nu mai este deputat şi nu mai există niciun fel de piedică în calea dosarului dar, în acelaşi timp, noi asistăm la încercarea celor de la ACL, a domnilor Blaga şi Iohannis, de a-i apăra pe cei declaraţi definitiv şi irevocabil incompatibili. Cred că fac acest lucru nu din dragoste pentru domnul deputat Stoica (n.r. - Ştefan) sau pentru domnul senator Akos Mora, ci din teama că pe 18 noiembrie sau când se va judeca Înalta Curte cu siguranţă că şi domnul Iohannis va fi declarat incompatibil, că aşa au fost toate deciziile până acum. Şi atunci încearcă să blocheze în Parlament pierderea mandatului celor declaraţi incompatibili. E problema lor, până la urmă. Însă, în ceea ce ne priveşte, domnul Hrebenciuc nu mai este deputat şi se va prezenta în faţa justiţiei', a afirmat Victor Ponta la Palatul Parlamentului.

El a mai susţinut că s-a aflat la Parlament nu pentru a da un semnal colegilor săi, motivând că Viorel Hrebenciuc 'a fost foarte serios atunci când a spus că demisionează şi s-a comportat extrem de decent'.

'Colegii mei oricum veneau. Am vrut să opresc puţin propaganda aceasta şi am vrut să fiu aici ca să marchez încă odată faptul că, pe de o parte, noi am fost prezenţi şi, după cum aţi văzut, s-a luat act de demisia domnului Hrebenciuc, deci nu se mai pune problema să fie împiedicat în vreun fel dosarul. În schimb, exact când noi stăm aici, domnii de la ACL, domnii lui Blaga şi Iohannis, care tot vorbesc de statul de drept, se luptă să-l salveze pe deputatul Stoica, cel care este declarat incompatibil printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă a Înaltei Curţi, se luptă să-i salveze mandatul, probabil dând un semnal şi pentru domnul Iohannis şi pentru alţi declaraţi incompatibili că vor fi protejaţi până la sfârşit. Or, noi n-am făcut decât să asigurăm cvorumul şi, mai departe, dacă dânşii vor, să-şi salveze colegul incompatibil, cum se întâmplă şi la Senat cu un alt senator (Akos Mora - n.r.) al domnilor Iohannis şi Blaga, care este tot declarat incompatibil prin decizie definitivă şi irevocabilă a Curţii Supreme. Trag şi ei cât pot să-şi menţină incompatibilii în Parlament', a adăugat şeful Executivului.

În opinia sa, liberalii ar putea să-i ceară inclusiv lui Tudor Chiuariu să demisioneze, acesta fiind condamnat definitiv.

Întrebat despre repunerea pe ordinea de zi a legii amnistiei şi graţierii, Victor Ponta a arătat că această lege nu va trece.

'Am spus foarte clar că suntem împotriva adoptării acestei legi când va fi pe ordinea de zi. Doar că Opoziţia (...) a uitat să ceară să fie pusă pe ordinea de zi. În plen nu a spus nimeni absolut nimic, cred că e un joc electoral, vreau să reamintesc că ideea acestei legi a apărut de la colegii liberali şi că, din moment ce s-a pronunţat toată lumea împotrivă, e foarte clar că nu va trece' a spus Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ