Economica.net: Maşina de vot merge ca unsă: Aleşii au pus paznici noi peste 15 miliarde de euro

| 28 oct, 2014

Pe neştiute şi după doar câteva zeci de minute de aşa-zise dezbateri, parlamentarii au găsit ocupanţi pentru trei dintre cele mai importante scaune din supravegherea financiară din România.

În faţa unei săli aproape goale în care mai rezistă doar câţiva jurnalişti, Viorel Hrebenciuc, acum cercetat penal şi demisionar din Parlament, citeşte pe repede înainte, fără pic de tragere de inimă, rezultatele votului pentru trei dintre funcţiile de conducere în Autoritatea de Supraveghere Financiară. Totul a mers aşa cum trebuie. Cu 315 voturi „pentru” şi doar 16 „împotrivă”, după doar câteva zeci de minute de dezbateri în comisiile de specialitate şi după alte câteva minute de tăcere în plenul Parlamentului, Marius Vorniceanu, Corneliu Coca Constantinescu şi Dan Armeanu au intrat în clubul select al şefilor peste asigurări, pensii private şi piaţa de capital. Un fleac de nici 15 miliarde de euro anual, atât cât cumulează cele trei pieţe, dintre care două trăiesc exclusiv din obligativităţi impuse prin lege românilor, cum sunt poliţa RCA, asigurarea de locuinţă sau contribuţiile la fondurile private de pensii, scrie Economica.net.

Anatomia unor decizii luate „pe şestache”

La început au fost Daniel Dăianu şi Corneliu Moldoveanu. Primul, blagoslovit iniţial cu funcţia cu sonorităţi din „epoca de aur” de prim-vicepreşedinte al ASF, a plecat către zări mai luminate, pe aceeaşi filieră politică pe care venise la ASF, în consiliul de administraţie al Băncii Naţionale.

Cel de-al doilea, după ce a fost luni de zile arbitru al asigurărilor din postura de cercetat penal într-un dosar în care este acuzat că a favorizat o firmă din respectivul domeniu, s-a văzut, într-un final, îndepărtat din ASF.


Citește mai mult pe ECONOMICA.net.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 oct, 2014
Dorel
Munca la domiciliu
Oferta de munca extrem de serioasa! Câştigurile sunt garantate! Căutam operatori online care vor sa câştige cel puţin 300 de dolari lunar, cu o munca uşoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteţi textul "Info" la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ